ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πού είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας - Ποιες απαγορεύονται

Κορονοϊός: Πού είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας - Ποιες απαγορεύονται
IN TIME

Άρση περιοριστικών μέτρων - Κορονοϊός: Κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του υπ. Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση μάσκας

Ξεκινάμε από αύριο μία καινούργια φάση, ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς είχε ανειλημμένη υποχρέωση.

«Δεν έφτασε ακόμα ο χρόνος που η ζωή μας θα επανέλθει στο πριν. Επιστρέφουμε σταδιακά σε μερική κανονικότητα και δεν ξεχνάνε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Χατζηγεωργίου.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τη χρήση μάσκας από την αυριανή ημέρα, τονίζοντας ότι «παρότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους, η Επιτροπή συστήνει να γίνεται χρήση της μάσκας σε κάθε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις».

Νωρίτερα είχε τονίσει ότι τώρα πουαίρονται οι περιορισμοί θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στη μάσκα. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε» τόνισε και έκανε ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν συστήνονται στους πολίτες, οι μάσκες με βαλβίδες εκπνοής (ffp2/ ffp3) που προορίζονται για γιατρούς.

Επίσης, επανέλαβε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η μάσκα, είτε είναι αυτοσχέδια είτε έχει αγοραστεί από το φαρμακείο, και εξήγησε πως η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά για να είναι από αύριο ένα συμπληρωματικό μέτρο στα μέτρα που ήδη γνωρίζουμε και είναι σημαντικά για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Αυτά είναι η απόσταση πάνω από 1,5 μέτρο, η υγιεινή των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα και οι μάσκες για την κάλυψη μύτης και στόματος» κατέληξε .

144 νεκροί - 6 νέα κρούσματα - 2.626 στο σύνολο

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 6, ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος, παθολόγος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 2.626.

Επίσης, ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από τη νόσο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 144.

Το τελευταίο θύμα είναι μια 76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είναι το 8ο θύμα του κορονοϊού, από την κλινική «Ταξιάρχαι» όπου και παρουσιάστηκαν μαζικά κρούσματα πριν από 10 ημέρες.

Ακόμα 37 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 78 έχουν εξέλθει.

Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 79.332 τεστ.

Ο κ. Χατζηγεωργίου υπενθύμισε πως τα βασικά μέτρα προστασίας είναι η απόσταση, η υγιεινή των χεριών και οι μάσκες προστασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανώγεια: Η κατάθεση «φωτιά» του 29χρονου που σκότωσε το δολοφόνο του πατέρα του

Σχετικές ειδήσεις