ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Βγήκαν στους δρόμους οι Αθηναίοι - Αυξημένη κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Βγήκαν στους δρόμους οι Αθηναίοι - Αυξημένη κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η «νέα κανονικότητα» με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19, πριν από 42 ημέρες, ξεκίνησε σήμερα στις 06:00 το πρωί.

Μεταξύ των μέτρων που αίρονται είναι και αυτό των δικαιολογητικών για την μετακίνηση των πολιτών, ενώ σιγά-σιγά ανοίγουν και καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει τέλος στα SMS και στα έντυπα μετακίνησης καθώς πλέον η μετακίνηση των πολιτών εντός της περιφερειακής ενότητας θα γίνεται ελεύθερα. Ωστόσο, για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στο μητροπολιτικό ιστό, ενώ απαγορεύονται και οι μετακινήσεις στα νησιά.

Στην Αθήνα, οι πολίτες ήδη έχουν ξεκινήσει να κινούνται πιο «ελεύθερα» και αυτή τη στιγμή παρατηρείται αυξημένη κίνηση στην λεωφόρο Κηφισίας και την λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Πού φοράμε μάσκα

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, στα super market, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λ.π. δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό.

Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία από τις 12 το βράδυ

Μπορεί το SMS στο 13033 για τη μετακίνηση να καταργείται από τη Δευτέρα, αντικαθίστανται, όμως, κατά κάποιον τρόπο από συστάσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί θα υπάρχει χρονικός περιορισμός καθώς στις κυβερνητικές ανακοινώσεις αναφέρεται ρητά: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου