ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Χαμός στα κομμωτήρια - Όλες οι αλλαγές και τα μέτρα προστασίας

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Χαμός στα κομμωτήρια - Όλες οι αλλαγές και τα μέτρα προστασίας
Λευτέρης Παρτσάλης

Σε πυρετώδεις ρυθμούς ξεκίνησε η επαναλειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής καθώς είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που ανεβάζουν ρολά στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Όπως θα δείτε και στην gallery του Newsbomb.gr, από σήμερα διαμορφώνεται μία τελείως διαφορετική εικόνα σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις. Πολλοί μάλιστα ήταν αυτοί που τις τελευταίες μέρες χρειάστηκε να προχωρήσουν στην ανακαίνιση των επιχειρήσεων τους προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετούν με ασφάλεια τους πελάτες τους.

Τα ραντεβού είναι κλεισμένα εδώ και μέρες και για μέρες, καθώς γυναίκες και άνδρες περίμεναν πώς και πώς την επιστροφή τους στη λειτουργία ώστε να ξαναβρούν κι εκείνοι τη φροντίδα που παρέχουν.

Η πανδημία όμως επιβάλλει την προσαρμογή των επιχειρήσεων και των πελατών μία νέα πραγματικότητα, καθώς θα πρέπει να τηρείται μία σειρά μέτρων προστασίας. Οι επιχειρήσει θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας, όπως την αναλογία των τετραγωνικών μέτρων ως προς τους παρευρισκόμενους στους χώρους και την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας. Επίσης, θα πρέπει να τηρείται κατάλογος που αφορά στα ραντεβού των πελατών -όπου απαιτείται- και τα ατομικά μέσα προστασίας δηλαδή τη μάσκα και την υγιεινή των χεριών.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων με κωδικό δραστηριότητας 9602, δηλαδή κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, μπορεί να είναι διευρυμένο από τις ‪07:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο από τις 7:00 έως τις 21:00. Η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα και είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους εργαζόμενους, ενώ παραμένει ισχυρή σύσταση για τους πελάτες. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις διαθέτουν και τον κωδικό δραστηριότητας για άλλες υπηρεσίες, όπως μασάζ, πιλάτες, personal training, απαγορεύεται ρητά η παροχή τους.

Για τις παραβάσεις των κανόνων προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και οι καταναλωτές μπορούν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1520 να καταγγέλλουν τη μη τήρηση των μέτρων, αισχροκέρδεια και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις