ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γεωργιάδης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης

Κορονοϊός - Γεωργιάδης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης
INTIME NEWS

Η επόμενη ημέρα για το χώρο της εστίασης στην Ελλάδα, είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν έντονα την Κυβέρνηση.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων και για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (04/05), ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κορονοϊούαλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η ανακοίνωση, η Ελλαδα ήταν η χώρα με την μικρότερη πτώση του κλίματος οικονομικής εμπιστοσύνης από όλες τις χώρες της Ευρώπης και αυτό όπως είπε σημαίνει ότι ο Έλληνας πολίτης αισθάνθηκε ασφαλής ως προς το οικονομικό του μέλλον σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν θ’ αφήσουμε τους επιχειρηματίες της εστίασης μόνους. Ήδη, προχθές, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε μία από τις πρώτες σκέψεις που είχε και το Υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή να δώσουμε επιπλέον τετραγωνικά από τους δημόσιους χώρους χωρίς επιπλέον χρέωση έτσι ώστε να μπορέσουν να απλώσουν περισσότερο τα τραπέζια τους και να έχουν τον ίδιο αριθμό τραπεζιών με μεγαλύτερες μεταξύ τους αποστάσεις».

«Επίσης», πρόσθεσε, «η Κυβέρνηση εξετάζει και φορολογικού τύπου κίνητρα ειδικά για την εστίαση ακριβώς διότι αντιλαμβανόμαστε ότι η εστίαση, όπως και ο τουρισμός και οι χώροι ψυχαγωγίας θα δεχθούν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα έως ότου βρεθεί επιτέλους το εμβόλιο.

Αποκάλυψε δε, ότι «πρόθεση και επιθυμία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης. Αυτό θα γίνει στην περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στην περίπτωση που συμφωνήσουν οι ειδικοί, οι οποίοι έχουν και τον τελευταίο λόγο».

Δείτε τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, στο βίντεο που ακολουθεί:

Θεοδωρικάκος: Νομοθέτηση πακέτου μέτρων για στήριξη της εστίασης

Στη νομοθέτηση ενός πακέτου διευκολύνσεων, προκειμένου να στηριχθεί ο χώρος της εστίασης, θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Ο στόχος μας από κοινού με την ΚΕΔΕ -ετοιμάζουμε την πρόταση προκειμένου να τη νομοθετήσουμε- είναι να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιούν αυτά τα καταστήματα, όπου αυτό είναι εφικτό, με στόχο να έχουν την ίδια δυναμικότητα που είχαν πριν την εφαρμογή των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, οι επαγγελματίες που θα κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον τέλη, ενώ για εκείνους που δεν είναι εφικτή η χρήση αυτού του πλεονεκτήματος θα υπάρξει μείωση τελών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω.

Ο υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες έδωσαν ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δίκαιη κατανομή της».

Για την τήρηση των μέτρων σημείωσε ότι ξεκίνησε κανονικά και επισήμανε: «Όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε το πακέτο των μέτρων αυτές τις δύο εβδομάδες, τόσο πιο πιθανό είναι η άρση των υπολοίπων περιορισμών να γίνει πιο γρήγορα».

Για την εφαρμογή των μέτρων στο δημόσιο, είπε ότι τουλάχιστον για δύο ακόμη εβδομάδες ενθαρρύνεται η τηλεργασία και πρόσθεσε πως εκτός από το ζήτημα του συγχρωτισμού, είναι μια εμπειρία θετική και πολλοί υπάλληλοι εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι. Στο ερώτημα εάν η τηλεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού στο δημόσιο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Η τηλεργασία έχει ως προϋπόθεση να υπάρχει ο άνθρωπος. Αν δεν υπάρχει ο άνθρωπος, δεν υπάρχει τηλεργασία. Κανείς να μην αμφιβάλλει για την εργασία του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι είναι εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στον δημόσιο τομέα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις