ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων και πλατείες: Γιατί είναι ορατός ο «κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα»

Άρση μέτρων και πλατείες: Γιατί είναι ορατός ο «κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα»
INTIME NEWS

Για τρίτη συνεχόμενη βραδιά, την Πέμπτη (07/05), οι αρμόδιοι επιχείρησαν να κρατήσουν στα σπίτια τους τους... απείθαρχους που τα τελευταία εικοσιτετράωρα συγκεντρώνονται στις πλατείες και άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Έχοντας διακριτική παρουσία οι αστυνομικοί προσπάθησαν χρησιμοποιώντας μεγάφωνα και κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις να πείσουν όσους βγήκαν να ξεσκάσουν στις πλατείες, να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις τους.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν έντονη στην Αγία Παρασκευή, όπου περιπολικά με ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής να μην συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου.

Όπως θα δείτε και στις εικόνες τα πράγματα το βράδυ της Πέμπτης ήταν πιο ήρεμα, μετά από δύο μέρες έντασης. Στην πλατεία βρίσκονταν, γύρω στις 9, συγκεντρωμένα περίπου 50 άτομα.

Δείτε τις εικόνες στη gallery του Newbsomb.gr:

Οι... επαναστάτες της πλατείας, παρά το ότι αποτελούν ένα μικρό ποσοστό των πολιτών, παραμένουν επικίνδυνοι για το σύνολο κάτι που τόνισε για μια ακόμα φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο υφυπουργός αναφερόμενος στα όσα εκτυλίχθηκαν σε κεντρικές πλατείες της Αττικής και όχι μόνο, είχε επισημάνει με έμφαση ότι οι συγκεντρωμένοι «αυτό που κάνουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη ζωή των φίλων τους».

Ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Δεν είναι ζήτημα της Αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες, για να τις ξεχνάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε και εμείς δραματικές στιγμές».

Ακούστε το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ στους πολίτες:

Την ίδια ώρα αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο Παγκράτι στην πλατεία Βαρνάβα, όπως και στον Λυκαβηττό.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς και στην περιοχή της Ακρόπολης, και αφού έκαναν την βόλτα τους, έμειναν στον βράχο για να δουν την πανσέληνο.

Πλήθος κόσμου στα βράχια της Ακρόπολς.

Δείτε εικόνες από τον Λυκαβηττό:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν τα σχολεία: Τι αλλάζει σε προσέλευση, διαλείμματα και αίθουσες διδασκαλίας

Σχετικές ειδήσεις