ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οδηγός τρόλεϊ βρέθηκε θετικός στον ιό

Κορονοϊός: Οδηγός τρόλεϊ βρέθηκε θετικός στον ιό

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο εντοπισμός θετικού κρούσματος σε οδηγό τρόλεϊ  στο αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλεφειας

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο οδηγός αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη με ασθενοφόρο για έλεγχο, στον οποίο εντοπίστηκε θετικός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρουσιάζει πυρετό αλλά τα συμπτώματά του είναι ήπια.

Ο οδηγός που, είχε επιστρέψει στο τιμόνι τις τελευταίες πέντε ημέρες, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε μετακινηθεί σε άλλη θέση, προέρχεται από το αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο ύστερα από την ιχνηλάτηση των επαφών του που έγινε κατόπιν των εργαστηριακών του εξετάσεων, έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους ακόμα δέκα εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Το όχημα, με το οποίο είχε κάνει δρομολόγια την Πέμπτη έχει αποσυρθεί εξαρχής από την κυκλοφορία προκειμένου να απολυμανθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε οδηγό τρόλεϊ. Όλο το προηγούμενο διάστημα οποιοσδήποτε εργαζόμενος εμφάνιζε συμπτώματα ίωσης, έμπαινε σε προληπτική καραντίνα, χωρίς ωστόσο να υποβάλεται σε σχετικά τεστ για κορονοιό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα τρόλει, Νίκο Ξυδάκη, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ όλοι αναμένουν τα διαχωριστικά, τα οποία προανήγγειλε το υπουργείο Μεταφορών ότι θα τοποθετηθούν σε όλα τα οχήματα των οδικών συγκοινωνιών.

Όπως έχει γίνει γνωστό σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα τοποθετείται ένα διαχωριστικό, ώστε να απομονώνει τον οδηγό για λόγους προστασίας. Η τοποθέτηση των προστατευτικών διαχωριστικών για τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου. Βάσει του σχεδιασμού, τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα έχει τοποθετηθεί περίπου στο 50% των λεωφορείων και την επόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση στο σύνολο των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση χρήσης της μπροστινής πόρτας των οχημάτων, οπότε σε ένα βαθμό η απομόνωση του οδηγού υπάρχει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων - Παπαθανάσης: Οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα (11/05)

Σχετικές ειδήσεις