ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των κατασκηνώσεων

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των κατασκηνώσεων
Intime News

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης ρωτήθηκε για την λειτουργία των κατασκηνώσεων το φετινό καλοκαίρι.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το αν και πότε θα λειτουργήσουν φέτος οι παιδικές κατασκηνώσεις. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, αφού θα υποβληθεί η εισήγηση της υποεπιτροπής των μελών της που έχουν αναλάβει να «ζυγίσουν» τα δεδομένα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τσιόδρας για τις κατασκηνώσεις:

«Έχουμε συζητήσει, μάλιστα την τελευταία φορά που μιλήσαμε στην Επιτροπή, ζητήθηκε από ειδική υποεπιτροπή να μας στείλει εισήγηση και θα συζητηθεί ή αύριο ή την Δευτέρα.

Να μου επιτρέψετε να περιμένω μέχρι την Δευτέρα. Υπάρχουν επιχειρήματα σοβαρά, όπως αυτά που αναφέρει η δημοσιογράφος. Εγώ θα σας αναφέρω την τοποθέτηση της Επιτροπής για αυτό το θέμα.

Υπάρχουν φυσικά υπέρ και κατά, είναι ένας χώρος που μπορεί να λειτουργήσει απομονωμένα για τα παιδιά, ένας χώρος που καλλιεργείται η κοινωνικότητα. Βέβαια, είναι ένας χώρος που υπάρχουν και πολλές επαφές, περισσότερες από αυτές που θέλουμε αυτή την περίοδο, τώρα δηλαδή, το Μάιο, και που οι αποστάσεις σχεδόν καταργούνται στις κατασκηνώσεις.

Το ακούω σαν επιχείρημα, περιμένω την εισήγηση και όλα τα μέλη της Επιτροπής περιμένουμε την εισήγηση της ειδικής υποεπιτροπής για τις κατασκηνώσεις και θα σας απαντήσω περισσότερα επ’ αυτού. Μάλλον αύριο ή τη Δευτέρα θα το συζητήσουμε, αλλά έχω ήδη δει μια εισήγηση. Θα μου επιτρέψετε να μην σας πω περισσότερα αυτή τη στιγμή».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Βρετανία: Πάνω από 31.000 θάνατοι - Κατέληξε βρέφος έξι εβδομάδων