ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ο Μανώλης Καλομοίρης σπάει τη σιωπή του - «Παρακαλώ το Θεό»

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ο Μανώλης Καλομοίρης σπάει τη σιωπή του - «Παρακαλώ το Θεό»

Διπλό φονικό: Ο κατηγορούμενος για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στα Ανώγεια μιλάει μέσα από τη φυλακή - Σε ποιους στέλνει μήνυμα

Ο 30χρονος πυγμάχος ζητάει αυτή την κρίσιμη ώρα, μετά τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του, να επικρατήσει «η λογική» στις δύο οικογένειες.

«Όπως και να έχει, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες», τονίζει ο Μανώλης Καλομοίρης μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

H δήλωσή του ολόκληρη, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, Διονύση Βέρρα, προς την εφημερίδα έχει ως εξής:

«Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον άγγελό μου, τον πατέρα μου, με ατίμασαν κιόλας. Φθάνουν στο σημείο να λένε ότι ο πατέρας μου σκοτώθηκε απ’ το δικό μου πιστόλι, ενώ εκτελέστηκε από αυτούς μπροστά στα μάτια της μάνας μου, πολύ πριν φτάσω στο συμβάν εγώ. Όπως και να έχει όμως, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες».

Το χρονικό του διπλού εγκλήματος

Οι οικογένειες Ξυλούρη και Καλομοίρη φαίνεται πως είχαν εδώ και αρκετά χρόνια άλυτες διαφορές για τα χωράφια τους. Οι διαφορές αυτές, όπως είπαν στον «Ελεύθερο Τύπο» κάτοικοι του χωριού, αλλά και συγγενείς των θυμάτων, τροφοδοτούσαν διαρκώς μία «κόντρα» που όλοι θεωρούσαν πως δεν θα αργούσε να ξεσπάσει με κάποιον τρόπο.

Τα σενάρια και οι εκδοχές -εκατέρωθεν για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ- δίνουν και παίρνουν. Το σίγουρο είναι πως ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης βρισκόταν έξω από το σπίτι του στο Περαχώρι Ανωγείων το βράδυ της τελευταίας Παρασκευής του Απριλίου. Σύμφωνα με τον γιο του Μανώλη και τα όσα υποστήριξε στις ανακριτικές αρχές την περασμένη εβδομάδα, ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε στον ανακριτή, βγήκε από το σπίτι και είδε τον πατέρα του να κείτεται στο δρόμο. Από πάνω του ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, ο οποίος εξακολουθούσε να έχει στραμμένο το όπλο στον νεκρό πατέρα του. Τότε, όπως ισχυρίζεται, «θόλωσα και πήρα το δικό μου όπλο και πυροβόλησα τον Γιώργο». Από τις σφαίρες που έριξε τραυματίστηκε ακόμη ένα άτομο, ευτυχώς ελαφρά. Ο Μανώλης Καλομοίρης αποφάσισε τότε να κρυφτεί μέχρι και την προηγούμενη Κυριακή, όταν και παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές.

Υπάρχουν όμως και ορισμένα ερωτήματα τα οποία έθεσε ο δικηγόρος του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Ο Διονύσης Βέρρας επέμεινε ότι η οικογένεια του Ξυλούρη δεν προσκόμισε το αληθινό όπλο στις αστυνομικές αρχές, καθώς στον τόπο του εγκλήματος στα Ανώγεια υπήρχαν δύο διαφορετικοί τύποι βολίδων (ο ένας τύπος ήταν συμβατός του όπλου που έφερε ο 30χρονος), το όπλο ωστόσο που προσκόμισαν στις Αρχές δεν ταίριαζε με καμία από τις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο.

«Όταν έχεις ένα τόσο σοβαρό θανατηφόρο συμβάν με δύο νεκρούς συνανθρώπους μας, τότε το ελάχιστο που επιβάλλεται είναι να σιωπείς, να κάνεις τη δουλειά σου αλλά και να αφήνεις τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη να κάνουν τη δική τους», επεσήμανε ο δικηγόρος του Μανώλη Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο»

Δείτε το όπλο που παραδόθηκε:

«Όταν δύο εικοσιτετράωρα μετά το συμβάν παραδίδεις ένα όπλο, που μέχρι τότε το έκρυβες, ως τάχα το δεύτερο εξαφανισμένο όπλο του θανατηφόρου συμβάντος, όμως ταυτόχρονα δηλώνοντας ότι αυτό δεν πυροβόλησε, τότε κάτι όχι καλό έχεις στο μυαλό σου και πάντως δεν συνεισφέρεις και δεν βοηθάς στην απονομή της Δικαιοσύνης και την ανάδειξη της αλήθειας», τόνισε.

«Είχαμε την πρώτη φάση που συνέβη μπροστά στην οικία του κατηγορουμένου. Υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του κατηγορουμένου και του θανόντα, όχι ιδιαίτερα σημαντικός -με αμυχές ένθεν κι ένθεν-, η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Ο 30χρονος έφυγε από το συμβάν, όπως και ο κατηγορούμενος, οι οποίοι πήγαν στα σπίτια τους.

Δυστυχώς ο 30χρονος επέστρεψε έπειτα οπλισμένος και έξω πάλι από το σπίτι του κατηγορουμένου συνεχίζοντας τον καβγά, αυτή τη φορά με τον πατέρα του κατηγορουμένου, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε γρονθοκοπηθεί (από τα μέχρι τώρα ιατροδικαστικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία). Αυτό το γεγονός βγάζει από το σπίτι τον 30χρονο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα, τον άλλο 30χρονο πάνω του και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Σε μία κατάσταση πανικού και με το είναι μέσα του όλο ισοπεδωμένο, και με το μυαλό του σαν να "είχε σεντόνι", αδειάζει το πιστόλι πάνω στον θανόντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Δεν γνωρίζω για τη βαλλιστική

Ο κ. Βέρρας έχει δηλώσει πως δεν γνωρίζει κάτι για την βαλλιστική έρευνα, καθώς για να είναι σίγουρος, θα πρέπει να πάρει το αντίγραφο από τους ανακριτές, το οποίο θα δοθεί από την Αστυνομία, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα συμβεί. Πάντως, έστω και με την ανεπίσημη πληροφόρηση που έχει προκύψει, τονίζει πως δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από την πλήρη επιβεβαίωση της περιγραφής των θέσεων του εντολέα του.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βέρρας έχει αναφέρει: «Γνωρίζω και αναγνωρίζω, αποτελέσματα βαλλιστικών εκθέσεων που στέλνουν τα εργαστήρια της Αστυνομίας στους ανακριτές και από τους οποίους παίρνουμε αντίγραφα. Μέχρι τότε δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για τίποτα.

Αν όμως αυτά που ακούγονται περί κάποιας προσωρινής ταυτοποίησης του ζεύγους κάλυκα και βολίδας με το όπλο που προσκομίσθηκε από την άλλη πλευρά ως όπλο που συνδέεται με το θανατηφόρο συμβάν, τότε δεν κατανοώ γιατί πανηγυρίζει η άλλη πλευρά. Για την επιβεβαίωση των θέσεων που από την πρώτη στιγμή διατυπώνει ο κατηγορούμενος; Πανηγυρίζουν δηλαδή επειδή ο κατηγορούμενος λέει την αλήθεια ότι το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη σκότωσε τον πατέρα του.

Αυτές τις ανοησίες που λένε για τάχα δικαίωση σε τι πράγμα δικαιωθήκανε; Στο ότι το όπλο το οποίο προσκόμισαν ταυτοποιήθηκε με το ζεύγος των καλύκων και επομένως είναι αυτό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 62χρονο Καλομοίρη; Επειδή εμείς είχαμε πει, πως πιθανόν το όπλο που προσκομίσουν ίσως είναι ψεύτικο και όχι το αληθινό;

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ταυτόχρονα με την παράδοση του όπλου ισχυρίζονται όλοι ότι τάχα το όπλο αυτό δεν είχε πυροβολήσει. Όταν λοιπόν παραδίδεις ένα όπλο και λες, πάρτε το ως το όπλο του συμβάντος, αλλά όμως αυτό δεν έχει πυροβολήσει, ένας κοινός νους, εμμέσως πλην σαφώς σκέφτεται ότι το όπλο αυτό δεν θα ταυτοποιηθεί με τα ευρήματα του συμβάντος, συνεπώς η άλλη πλευρά έχει κάθε δικαίωμα να λέει, όταν ακούει αυτή την φράση, ότι το όπλο που παρουσιάζεις δεν είναι το αληθινό. Αν λοιπόν τώρα αυτή η ανεπίσημη πληροφόρηση είναι αληθινή, ότι έχει επέλθει ταυτοποίηση με το ζεύγος του κάλυκα και της βολίδας που ήταν ορφανές, τότε δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από πλήρη επιβεβαίωση της περιγραφής των θέσεων του κατηγορούμενου», κατέληξε ο κ. Βέρρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν από τη Δευτέρα - Τα ωράρια και οι κανόνες λειτουργίας τους

Σχετικές ειδήσεις