ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Tι ισχυρίζονται οι αυτόπτες μάρτυρες και οι συγγενείς (vid)

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Tι ισχυρίζονται οι αυτόπτες μάρτυρες και οι συγγενείς (vid)

Συνεχίζει να συγκλονίζει την Κρήτη αλλά και το πανελλήνιο το διπλό φονικό που κόστισε τη ζωή σε έναν 30χρονο κι έναν 63χρονο, στα Ανώγεια.

Έντεκα μάρτυρες έχουν περιγράψει μέχρι στιγμής στις Αρχές τα όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (02/05) στα Ανώγεια. Η υπόθεση παραμένει ανοικτή καθώς θα κληθούν και άλλοι μάρτυρες.

Πρόσωπο κλειδί για τη μαρτυρία της, θεωρείται η σύζυγος του Λευτέρη Καλομοίρη και μητέρα του κατηγορουμένου που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ήδη δώσει την κατάθεσή τους, είναι η μητέρα και η νύφη του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη και ο αδερφός του 63χρονου θύματος.

«Με ειδοποίησε ο αδερφός μου να πάω στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων γιατί σκοτώσανε τον Γιώργη…», είπε η τραγική μάνα. «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Θέλω την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Ο γιος μου προσπαθούσε να συμβιβάζει τους ανθρώπους που έχουν τσακωθεί ήταν χουβαρντάς….φιλήσυχος».

Παράλληλα, η αδελφή του Γιώργου Ξυλούρη, τονίζει ότι «εμείς θέλουμε δικαιοσύνη περιμένουμε τις αποφάσεις. Όταν βγει η αλήθεια θα μιλήσουμε όλοι. Θέλουμε ηρεμία μόνο αυτό θέλουμε». Η αδερφή του 30χρονου ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ είδε τον κατηγορούμενο να επιτίθεται λεκτικά στον αδερφό της και ότι συγγενείς προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Ο αδερφός μου πήδηξε από ένα παράθυρο σε διπλανό σπίτι και στη συνέχεια στο δρόμο. Μετά από λίγο άκουσα τη γυναίκα του αδερφού μου να φωνάζει ότι έφυγε και άκουσα φωνές και πυροβολισμούς. Έτρεξα και είδα τον αδερφό μου πεσμένο στο έδαφος».

Θείος Γιώργου Ξυλούρη: «Nα σταματήσει εδώ το κακό»

«Η θλίψη και ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Η ευχή είναι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Να σταματήσει το κακό εδώ και από εδώ και πέρα να συμβάλλουμε και να προσπαθήσουμε όλοι να μην ξανασυμβούνε τέτοια περιστατικά και τέτοια γεγονότα…Ψυχραιμία και να χαμηλώσουνε οι τόνοι» δήλωσε ο Κώστας Ξυλούρης.

«Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον άγγελό μου, με ατίμασαν κιόλας»

Ο κατηγορούμενος ζητάει μέσα από τη φυλακή, να επικρατήσει «η λογική» στις δύο οικογένειες.

«Όπως και να έχει, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες», τόνισε ο Μανώλης Καλομοίρης μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

H δήλωσή του ολόκληρη, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, Διονύση Βέρρα, προς την εφημερίδα έχει ως εξής:

«Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον άγγελό μου, τον πατέρα μου, με ατίμασαν κιόλας. Φθάνουν στο σημείο να λένε ότι ο πατέρας μου σκοτώθηκε απ’ το δικό μου πιστόλι, ενώ εκτελέστηκε από αυτούς μπροστά στα μάτια της μάνας μου, πολύ πριν φτάσω στο συμβάν εγώ. Όπως και να έχει όμως, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες».

Πηγή: Star, «Ελεύθερος Τύπος»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Αυτά τα καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα - Τα ωράρια και οι κανόνες λειτουργίας τους

Σχετικές ειδήσεις