ΕΛΛΑΔΑ

Εξομολόγηση–σοκ για τον «δράκο» της Λευκίμμης: «Ήμουν αιχμάλωτη για 14 ώρες και με βίασε 5 φορές»

Εξομολόγηση–σοκ για τον «δράκο» της Λευκίμμης: «Ήμουν αιχμάλωτη για 14 ώρες και με βίασε 5 φορές»
ITV

Τις σοκαριστικές στιγμές που πέρασε στα χέρια του «δράκου» της Λευκίμμης, περιέγραψε μία νεαρή γυναίκα από την Βρετανία, που έπεσε θύμα βιασμού από τον 47χρονο στην περιοχή του Κάβου το καλοκαίρι του 2010.

Η Kayleigh Morgan, που μόλις είχε τελειώσει το πανεπιστήμιο, το καλοκαίρι του 2010 βρισκόταν στην Κέρκυρα και εργαζόταν ως ξεναγός για λογαριασμό γνωστού τουριστικού πρακτορείου. Ένα απόγευμα ενώ βρισκόταν στην παραλία, ο 47χρονος Κερκυραίος την πλησίασε από πίσω, την ρώτησε «τι ώρα είναι» κι όταν εκείνη γύρισε να του απαντήσει, την χτύπησε στο κεφάλι, σύμφωνα με όσα είπε η Morgan. Στη συνέχεια την έριξε στο έδαφος και την έσυρε μέσα στο δάσος, της άρπαξε το τηλέφωνο και τα χρήματα. Την έδεσε, την κράτησε αιχμάλωτη επί 14 ώρες και την βίασε πέντε φορές.

Η νεαρή Βρετανίδα τελικά κατόρθωσε να του ξεφύγει και πήγε τρέχοντας στο αστυνομικό τμήμα, όπου οι αστυνομικοί της έδειξαν αμέσως τη φωτογραφία του και τον αναγνώρισε. «Αρρωσταίνω που σκέφτομαι πως τον ήξεραν και τον άφηναν ελεύθερο», δήλωσε η Kayleigh Morgan και συνέχισε λέγοντας πως όταν έμαθε για την ποινή που του επιβλήθηκε - 52 χρόνια φυλάκιση- ανακουφίστηκε.

Τον περασμένο Αύγουστο 47χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Η Kayleigh Morgan, όπως μεταδίδει η TheSun, δυστυχώς δεν εξεπλάγην όταν άκουσε για την καταγγελία 34χρονη, που αγνοούνταν για δύο 24ωρα, για απαγωγή και βιασμό από τον 47χρονο. Η νεαρή Βρετανίδα όπως λέει: «Είναι "προγραμματισμένος" να βιάζει γυναίκες και δεν θα έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί».

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του

Τον Δημήτρη Ασπιώτη - γνωστός και ως «δράκος της Λευκίμμης» - αναζητούν οι Αρχές στην Κέρκυρα, μετά την καταγγελία 34χρονη, που αγνοούνταν για δύο 24ωρα, για απαγωγή και βιασμό από τον 47χρονο.

Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε ότι «είχε πέσει θύμα απαγωγής και πολλαπλού βιασμού από τον "δράκο" της Λευκίμμης», που το 2012, είχε καταδικαστεί σε 53χρονια κάθειρξης, για έξι βιασμούς νεαρών κοριτσιών, τουριστριών, από τη Βρετανία, αλλά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019, χρησιμοποιώντας νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Η δήλωση της εξαφάνισης της 34χρονης γυναίκας έγινε το πρωί της Παρασκευής (08/05), όταν ο 32χρονος σύντροφός της, από την Αλβανία, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές πως πριν από ένα 24ωρο ξύπνησε το πρωί και δεν τη βρήκε στο σπίτι τους, ενώ όπως επεσήμανε, το προηγούμενο βράδυ, είχε προηγηθεί συνάντηση του ζευγαριού, με τον 47χρονο, που μετά την αποφυλάκισή του ζούσε στη Λευκίμμη, με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και την απαγόρευση της εξόδου του από την Κέρκυρα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 47χρονου κακοποιού με το «βαρύ» ποινικό μητρώο. Η μητέρα του καταζητούμενου μαθαίνει πως οι Αρχές βρίσκονται στο κατόπι του γιου της, του ανθρώπου που το 2012, είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια κάθειρξης για τους βιασμούς έξι γυναικών από τη Βρετανία. «Από Τρίτη, Τετάρτη και μετά μέχρι σήμερα δεν τον έχω δει. Πάνε τέσσερις μέρες σήμερα», λέει.

Τα βρετανικά ΜΜΕ

Η είδηση της αποφυλάκισης του 47χρονου κατά συρροή βιαστή τουριστριών προκάλεσε αναστάτωση στα βρετανικά ΜΜΕ. Όπως έγραφαν η Express και η TheSun, o 47χρονος είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες, τις οποίες είχε παρασύρει -υπό την απειλή μαχαιριού, σε δάσος- όπου τις βίασε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την Κέρκυρα.

H Sun έκανε μάλιστα λόγο για το «τέρας του Κάβου» στον τίτλο της ενώ και η Express τον χαρακτηρίζει «κτήνος» που βίαζε κοπέλες από τη Βρετανία. Επιπλέον η Sun ανέφερε πως εθεάθη σε μπαρ και επίσης φιλοξενούσε και δήλωσή του. «Έχω γνωρίσει ένα κορίτσι τώρα και είναι η μόνη που με ενδιαφέρει», λέει και τόνισε πως λυπάται πολύ για όσα έκανε στο παρελθόν ενώ προσθέτει πως θα έκανε τα πάντα για να το άλλαζε.

Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών, είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά Αγγλικά “δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα”», κατέθεσε ένα από τα θύματά του, από το Λάνκασαϊρ.

Η υπεράσπισή του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις ανάγκες του».

Δημοσιογράφος της Express συνάντησε επίσης τον «δράκο» ο οποίος υποστηρίζει ότι «δεν έχω πλέον σχέση με ναρκωτικά. Έκανα χρήση κοκαΐνης και έπαιρνα χάπια που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν κάνω τέτοια χρήση τώρα, άρα δεν αποτελώ κίνδυνο».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εξέφρασε και τη λύπη του για ό,τι έκανε προσθέτοντας ότι «θα έκανα τα πάντα για να μην είχαν γίνει αυτά». Ωστόσο η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις που φέρονται να έχουν γίνει από τουρίστριες στο νησί οι οποίες δήλωσαν σοκαρισμένες στο άκουσμα της είδησης πως ο άνδρας που αποτελούσε τρόμο και φόβο στις τουρίστριες είναι και πάλι ελεύθερος.

Τι δηλώνει σήμερα ο «βιαστής της Κέρκυρας»

Ο 47χρονος ζει στη Λευκίμμη μετά την αποφυλάκισή του τον Αύγουστο του 2019 με περιοριστικούς όρους που προβλέπουν να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ του έχει απαγορευθεί να φύγει από την Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2010, στην Αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό επί μια εβδομάδα για τον εντοπισμό και την σύλληψη του, για βιασμούς που είχε διαπράξει στον Κάβο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος μιλώντας στο Corfutv τον Αύγουστο του 2019 είχε δηλώσει μετανιωμένος.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Τώρα, ο 47χρονος -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πού βρίσκεται και στη συνέχεια υποστήριξε ότι κατηγορείται άδικα. «Αυτά που λένε για μένα δεν ισχύουν, με κατηγορούν άδικα. Δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά, όπως τα λένε», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Με πληροφορίες από The Mirror, express.co.uk και Corfu TV

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός και καλοκαίρι: Η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσει τη μετάδοση του ιού;

Σχετικές ειδήσεις