ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων - Γεωργιάδης: Ανοίγουν από τη Δευτέρα (18/05) τα εμπορικά κέντρα

Άρση μέτρων - Γεωργιάδης: Ανοίγουν από τη Δευτέρα (18/05) τα εμπορικά κέντρα

Το «πράσινο φως» έδωσε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, δύο εβδομάδες νωρίτερα του αρχικού σχεδιασμού. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, την Δευτέρα (18/05), τα malls θα ανοίξουν τις πόρτες τους.

Μαζί με τα εμπορικά κέντρα την Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν επίσης, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, τα ζωολογικά πάρκα, οι βοτανικοί κήποι, τα ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ, η απόφαση για το άνοιγμα των malls νωρίτερα από το προγραμματισμένο ελήφθη, καθώς η «επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού επιτρέπει να ανοίξουν νωρίτερα τα εν λόγω πολυκαταστήματα».

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, γιατί τηρήσαμε τα μέτρα με πειθαρχία και ο ιός γίνεται πιο αδύναμος επειδή όλοι τηρούμε τους κανόνες», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται πως το Newsbomb.gr, πρώτο από το Σάββατο, 09 Μαΐου, είχε μεταδώσει ότι «η κυβέρνηση εξετάζει να επιταχύνει και το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων».

Η άρση των περιορισμών της Δευτέρας (11 Μαΐου) επέτρεψε τους αρμοδίους να συλλέξουν δεδομένα τόσο για την οικονομία αλλά κυρίως για την εικόνα του ιού στην χώρα μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.