ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Αλκιβιάδης Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: «Είμαστε σε καλό δρόμο - Σε ένα χρόνο το εμβόλιο»

Κορονοϊός - Αλκιβιάδης Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: «Είμαστε σε καλό δρόμο - Σε ένα χρόνο το εμβόλιο»

Κοροναϊός: Μετά την πρώτη ημέρα με τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων, η οποία ήταν χθες Δευτέρα (18/05),  με μόλις 2 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά, ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τα χθεσινά θετικά νέα από το υπουργείο Υγείας, για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, «γεννούν » πλήθος ερωτημάτων για το εάν αυτή η ελπιδοφόρα μείωση των κρουσμάτων, ενδεχομένως σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας ή υπάρχουν και πάλι σενάρια αναζωπύρωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr, «Είμαστε σε καλό δρόμο. Τα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, δείχνουν αν μη τι άλλο πως η χαλάρωση των μέτρων είχε επιτυχία, καθώς δεν προκλήθηκε αύξηση των περιστατικών μόλυνσης από την νόσο. Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ακόμα, ούτε ότι το τέλος της πανδημίας είναι προ των πυλών, ούτε ότι δεν υπήρξαν επιπτώσεις από την άρση των μέτρων. Χρειάζεται ακόμη χρόνος, εφόσον τα δεδομένα επαναξιολογούνται κάθε 2 εβδομάδες».

Σχετικά με τις εικόνες συγχρωτισμού στις παραλίες, όπου χιλιάδες Αθηναίοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες, ο κ. Βατόπουλος εφιστά την προσοχή. «Στις παραλίες, όπου οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα και τους κανόνες, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τέτοια φαινόμενα είναι επικίνδυνα. Οι πολίτες πρέπει να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, για να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν γίνεται η υγεία όλων, καθώς, παραδείγματος χάριν, δεν μπορούν να υπάρξουν ζώνες και συγκεκριμένες ώρες προσέλευσης για τις ευπαθείς ομάδες. Οι πολίτες πρέπει να δείξουν σύνεση καθώς οι μεγάλες συγκεντρώσεις είναι ένα ζήτημα που ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα, γι' αυτό πρέπει τουλάχιστον να προσπαθούμε να αποφύγουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις ασχέτων ανθρώπων, όταν μπορούμε να τις αποφύγουμε».

Αναφορικά με την πρόβλεψη για την θεραπεία του κορονοϊού το επόμενο διάστημα, μέσω της ανακάλυψης εμβολίου, ο καθηγητής τόνισε πως το εμβόλιο δεν είναι ακόμα σε προχωρημένο στάδιο, γι αυτό οι προβλέψεις που το θέλουν να είναι έτοιμο μέσα σε ένα εξάμηνο, κατά την άποψη του κ. Βατόπουλου, δεν ευσταθούν. «Η έυρεση του εμβολίου θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται μειώσεις ΦΠΑ: Πού θα «πέσει» από 24% σε 13% - Τι θα ισχύσει με καταλύματα και μεταφορές

Σχετικές ειδήσεις