ΚΑΙΡΟΣ

Σαρώνει η κακοκαιρία: Ποιες περιοχές «χτύπησε» – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Σαρώνει η κακοκαιρία: Ποιες περιοχές «χτύπησε» – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Intime News

Καιρός: Συνεχίζεται για 8η συνεχόμενη ημέρα η αστάθεια στη χώρα μας - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (01/06) στην Αττική, η οποία συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση σε Πεύκη, Κηφισιά και Λυκόβρυση.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί και παρουσιάζει την καταιγίδα μέσα από το «μάτι» του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10, το ύψος του καταιγιδοφόρου νέφους έφτασε τα 10 χιλιόμετρα. Στην ίδια εικόνα σημειώνεται και η ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε χαλαζόπτωση.

Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σταθμό της Αγίας Παρασκευής καταγράφηκαν 27 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία περίπου ώρα, ενώ σε αυτόν στο Μαρούσι καταγράφηκαν 29 χιλιοστά βροχής στο ίδιο διάστημα.

«Πνίγηκε» η Λέρος

Σοβαρές ζημιές από ισχυρή βροχόπτωση έχει υποστεί το νησί της Λέρου. Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί, ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα.lerosnews.gr

Στο αίτημα του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο δήμαρχος Λέρου αναφέρει τα εξής: «Μετά τη σημερινή θεομηνία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει το νησί της Λέρου, σας ενημερώνω ότι έχουν πλημμυρίσει οικίες, εμπορικά καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κατόπιν αυτών σας καλώ όπως μεριμνήσετε με σχετική σας εισήγηση (άρθ. 11και12 του Ν.3013/2002), προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

leros-kakokairia4.jpg
Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και δυνατή νεροποντή, πλήττει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (01/06) το νησί της Λέρου.lerosnews.gr

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις αναμένονται και αύριο, Τρίτη (02/06).

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναμένονται: Αύριο Τρίτη (02-06-2020), τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χωράς.

Αναλυτικά ο καιρός αύριο σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου το πρωί και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα
δυτικά και νότια 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το μεσημέρι θα είναι ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ, από τα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στη Gallery τους χάρτες με τις θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε το λάθος η «μαυροντυμένη» - Ραγδαίες εξελίξεις