ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Ο πρώην της Ιωάννας εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά

Επίθεση με βιτριόλι: Ο πρώην της Ιωάννας εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα:  Οι γρίφοι, οι μάρτυρες, τα μυστικά και τα ντοκουμέντα στο θρίλερ της Καλλιθέας, έρχονται στο φως – Η νεαρή λογίστρια αποκαλύπτει πλέον στις Αρχές τα σοβαρά περιστατικά που της συνέβησαν

Αποκαλυπτική ήταν για μία ακόμη Παρασκευή η Εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελική Νικολούλη που αποκάλυψε νέα ντοκουμέντα.

Ο οδηγός ραδιοταξί που παρέλαβε την δράστιδα από το σημείο της υπόθεσης «δείχνει» τη γυναίκα που παρέλαβε από το σημείο της επίθεσης και ανοίγει το δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία που εγείρουν νέα ερωτήματα πίσω από την επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα. Ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλα συνομιλώντας με την Αγγελική Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής ανέφερε πως: «Από την έρευνα έμαθα πως ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας με τον οποίο χώρισε 5 ημέρες πριν την επίθεση εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Όταν επιχείρησα μέσω της εταιρείας να επικοινωνήσω μαζί του έλαβα mail από την επιχείρηση ότι πλέον δεν εργάζεται εκεί».

Την ίδια στιγμή οι εικόνες από την υτοψία της εκπομπής στο σημείο της επίθεσης με τις μεγάλες κηλίδες από το χυμένο θειικό οξύ, προκαλούν ανατριχίλα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση επισκέφθηκαν, για ακόμη μια φορά, χθες Πέμπτη, την 34χρονη, στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Σύμφωνα όμως με τον δικηγόρο της 34χρονης, Απόστολο Λύτρα, οι αστυνομικοί παρέμειναν στο χώρο μόνο για δύο – τρία λεπτά, γιατί η νεαρή γυναίκα δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

«Έγινε η επίσκεψη, κάθισαν για πολύ λίγο, δεν ήταν σε καλή κατάσταση και έφυγαν. Ούτε της έδειξαν, ούτε άκουσε κάτι», είπε στο MEGA o Απόστολος Λύτρας.

Μάλιστα ο κύριος Λύτρας σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο και μια οργανωμένη επίθεση κατά της 34χρονης.

«Πιστεύω ότι η έρευνα θα αργήσει, διότι δεν μιλάμε για ένα απλό έγκλημα. Αν η Ιωάννα είχε κάτι στο μυαλό της θα το έλεγε. Τα σενάρια περί προσωπικών διαφορών, σιγά σιγά έχουν σταματήσει», είπε.

Ο ίδιος σημείωσε πως πολλά από αυτά που έχουν ακουστεί δεν ισχύουν, ενώ όσον αφορά τη φυσική και ηθική αυτουργία σημείωσε: «Αν ήταν μια κοπέλα που η Ιωάννα την γνώριζε θα πήγαινε κατευθείαν το μυαλό της. Η Ιωάννα δεν έχει τέτοια εικόνα συνεπώς θεωρώ ότι δεν πρέπει να την γνώριζε».

Αναφερόμενος στη συνομιλία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, της δράστιδος με τον οδηγό του ταξί, ο δικηγόρος της 34χρονης είπε ότι δεν ξέρει αν πρόκειται για Ελληνίδα ή για αλλοδαπή, ενώ σημείωσε πως θεωρεί ότι η αστυνομία δεν έχει φτάσει ακόμη στα ίχνη της. «Δεν έχω άποψη για το αν αυτή μου μιλάει είναι Ελληνίδα ή δεν είναι. Εγώ νομίζω ότι έχει φτάσει ακόμα στα ίχνη της και θα αργήσει να φτάσει», είπε ο κύριος Λύτρας.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Η περιγραφή που έδωσε η οδηγός ταξί

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, η μυστηριώδης γυναίκα τηλεφώνησε από κεντρικό δρόμο της Αθήνας προκειμένου να κλείσει ραντεβού με το ραδιοταξί, που την απομάκρυνε από την περιοχή όπου εξαπέλυσε τη φρικτή επίθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το επίμαχο τηλεφώνημα έγινε το βράδυ της Τρίτης και είχε διάρκεια μόλις 30 δευτερόλεπτα. Αυτό που ζήτησε από την εταιρία ραδιοταξί, είναι ο οδηγός να την περιμένει στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης, στον Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Καλλιθέα. Πρόκειται για σημείο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ασφαλιστική εταιρία όπου εργάζεται η Ιωάννα.

Το επίμαχο τηλεφώνημα καταγράφηκε και βρίσκεται στη διάθεση των αστυνομικών αρχών, όμως η γυναίκα δεν χρησιμοποίησε ξανά την τηλεκάρτα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν τους σειριακούς αριθμούς της τηλεκάρτας προκειμένου να εντοπίσουν το σημείο απ’ όπου αγόρασε την τηλεκάρτα, ελπίζοντας πως μπορεί η δράστιδα να έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της εκεί περιοχής.

Επιπλέον, όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ, τελικά είναι γυναίκα η οδηγός του ταξί που περίμενε την ύποπτη στην οδό Θησέως, αμέσως μετά την επίθεση στην Ιωάννα και την μετέφερε στο Παγκράτι. Μάλιστα, η περιγραφή που έδωσε για την γυναίκα, ταιριάζει απόλυτα με αυτή που είχε κάνει η Ιωάννα, αλλά και με το οπτικό υλικό με τη δράστιδα, που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η γυναίκα που έκανε την επίθεση δεν είχε μαζί της κινητό, καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν προκύπτει καμία ενεργή συσκευή στο σημείο που να σχετίζεται με κάποια από τις ύποπτες γυναίκες.

Eίχε κάνει πρόβα η μαυροντυμένη

Και δεύτερη κλήση με την οποία καλούσε ταξί για να την παραλάβει από την Καλλιθέα, από το σημείο της επίθεσης με το βιτριόλι και να τη μεταφέρει σε περιοχή κοντά στα νότια προάστια, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί ότι είχε κάνει η μαυροντυμένη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece Μίνας Καραμήτρου, δύο φορές η άγνωστη δράστις έκανε πρόβα για την επίθεση, καθώς κάμερες ασφαλείας την έχουν εντοπίσει με παρόμοια ρούχα, αλλά πάντα με σακίδιο πλάτης, να βρίσκεται σε σημεία κοντά στο γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη Ιωάννα.

Επίσης, και τις δύο φορές, οργάνωσε τη διαφυγή της καλώντας ταξί, στην προσπάθειά της, όπως λένε οι Αρχές, να πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και με πρόβες να μπορέσει να εντοπίσει λάθη της ώστε το σχέδιό της να είναι απόλυτα επιτυχημένο και να αφήσει όσο λιγότερα στοιχεία μπορεί.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι και στις πρόβες που έκανε φορούσε περούκα και μάσκα.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά στο νοσοκομείο είχαν μία ακόμη συνομιλία με την 34χρονη, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, φαίνεται να θέλει να συνεργαστεί και με όποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει ώστε να βρεθεί η δράστις.

Χθες, μιλώντας στους αστυνομικούς για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κοινωνικό της περιβάλλον, αποκάλυψε την ύπαρξη δύο ακόμη ατόμων, για τα οποία οι Αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν το παρελθόν τους, σε μία διαδικασία για την οποία έχουν μπει για όλα τα άτομα που είναι στο περιβάλλον της νεαρής γυναίκας.

Το ταξίδι στην Ισπανία και ο οδηγός αγώνων

Στα social media της 34χρονης «στρέφουν» την προσοχή τους οι Αρχές, κάνοντας φύλλο και φτερό φωτογραφίες, βίντεο και συνομιλίες της άτυχης γυναίκας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης γυναίκας, που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη είναι σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί «σκανάρουν» τα social media της Ιωάννας, προκειμένου να εντοπίσουν πρόσωπα και καταστάσεις, τα οποία ίσως τους οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται φωτογραφίες και βίντεο από τα ταξίδια της, αλλά και τα πρόσωπα που την συντρόφευαν σε αυτά, τα οποία ενδέχεται να «ρίξουν» φως στο αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα στην Καλλιθέα.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας, βρίσκεται ένα από τα ταξίδια που πραγματοποίησε η Ιωάννα, λίγες ημέρες πριν την έλευση του νέου χρόνου στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη Καρταχένα της επαρχίας Μούρθια, όπου βρίσκεται μια από της πιο διάσημες στον κόσμο πίστες αγώνων αυτοκινήτων “Circuito de Velocidad de Cartagena”. Από το ταξίδι αυτό η Ιωάννα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, μια σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες ποζάρει είτε δίπλα σε αγωνιστικά αυτοκίνητα είτε στους χώρους της πίστας.

Στο ταξίδι αυτό η 34χρονη δεν ήταν μόνη της, καθώς σε μια από τις δοκιμές, ένας έμπειρος οδηγός, την είχε ως συνοδηγό στο πλευρό του. Η 34χρονη είχε καταγράψει σε βίντεο την εμπειρία της, καθώς οι ταχύτητες που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια της οδήγησης είναι εντυπωσιακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο οδηγός φέρεται να είναι ένας από τους δυο άνδρες, που θα κληθούν από τις Αρχές προκειμένου να καταθέσουν αν γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Σε κομβικό σημείο οι έρευνες - Τι λέει ο δικηγόρος της 34χρονης