ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: «Πονοκέφαλος» για τους ειδικούς ο συνωστισμός σε μπαρ και κλαμπ

Άρση μέτρων: «Πονοκέφαλος» για τους ειδικούς ο συνωστισμός σε μπαρ και κλαμπ
INTIME NEWS

Άρση περιοριστικών μέτρων: Έντονη ανησυχία στους επιστήμονες προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού που επικράτησαν το βράδυ της Παρασκευής (5/6) σε μπαρ και κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας και στην παραλιακή, όπου πολύς κόσμος βγήκε για να διασκεδάσει χωρίς να τηρεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι εικόνες από διάφορα μαγαζιά εστίασης στην πρωτεύουσα χθες παρέπεμπαν σε κάποια ξέγνοιαστη βραδιά πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

Οι θαμώνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, συνωστίζονταν σε υπαίθρια μπαρ του λεκανοπεδίου και συμπεριφέρονταν σαν να μην έπληξε ποτέ η πανδημία τη χώρα μας. Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης «πήγαν περίπατο» και τα άτομα απολάμβαναν το ποτό τους σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον.

Το βράδυ της Παρασκευής (5/6) το αδιαχώρητο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επικρατούσε και στα κλαμπ, όπου ο ένας βρισκόταν κυριολεκτικά πάνω στον άλλο.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί δεν σταματούν να επισημαίνουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού σε συνθήκες συγχρωτισμού ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, ενώ υπογραμμίζουν ότι τέτοιες καταστάσεις μπορεί να πυροδοτήσουν μια ευρεία διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, «εάν και εφόσον κάποιος που φέρει τον ιό και είναι στην κατηγορία των μεταδοτών, υπερμεταδοτών, και βρεθεί σε τέτοιες συνθήκες, μπορεί να τον μεταδώσει σε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να αποφύγουμε την έλευση πιθανού δεύτερου κύματος μέσα στο καλοκαίρι», προσθέτει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας.

Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και μπαρ ανοίγουν τους εσωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου με αυστηρούς κανόνες. Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και μιλούν για πρωτόγνωρες συνθήκες. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο και για εκείνους το πώς και αν θα κερδηθεί το στοίχημα της αποφυγής του συνωστισμού, ενώ οι ειδικοί συστήνουν στους πολίτες να μην εφησυχάζουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι έρευνες επικεντρώνονται στην Ακαδημίας;