ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν αναθεωρεί την Ιστορία

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν αναθεωρεί την Ιστορία
INTIME NEWS

Απαντήσεις στους επικριτές της μέχρι τώρα προσπάθειας της επιτροπής Ελλάδα 2021 δίνει η επικεφαλής, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η κ. Αγγελοπούλου, τονίζει πως σκοπός της επιτροπή δεν είναι ούτε η συγγραφή μα ούτε και η αναθεώρηση της Ιστορίας σημειώνοντας πως «αρμοδιότητα είναι να οργανώσουμε την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση με τρόπο που θα κάνει χαρούμενους και υπερήφανους τους Ελληνες».

Παράλληλα τονίζει πως ο εορτασμός των 200 ετών μπορεί να αποτελέσει ένα παράθυρο για το μέλλον της χώρας, συμπληρώνοντας επίσης ότι «ένας πολιτισμένος, ελεύθερος διάλογος, που θα σέβεται τις ευαισθησίες των Ελλήνων, είναι χρήσιμος».

Όσον αφορά τις δράσεις που θα δούμε για τους εορτασμούς των 200 ετών ανεξαρτησίας σημειώνει πως αυτές βρίσκονται υπό επεξεργασία ενώ έχουν ληφθεί περισσότερες από 600 με τις 400 από αυτές να έχουν ήδη αξιολογηθεί. Αποκαλύπτει ωστόσο πως το 25% θα αφορά εορταστικές δράσεις και τουλάχιστον το 75% θα αφορά δράσεις που θα αφήσουν κάτι, μια σημαντική παρακαταθήκη.

«Στόχος μας είναι μετά από χρόνια να λένε ‘αυτό φτιάχτηκε το 2021 με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων’», τονίζει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ναύπλιο: Ιερέας άφησε την Θεία Λειτουργία για να σβήσει φωτιά (pics&vid)