ΕΛΛΑΔΑ

Παπουτσής: Εκατοντάδες συλλήψεις για παράνομη πορνεία

Παπουτσής: Εκατοντάδες συλλήψεις για παράνομη πορνεία

Συνολικά 2.889 παραβάσεις περί εκδιδομένων γυναικών βεβαιώθηκαν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2011, 481 παραβάσεις σε οίκους ανοχής και συνελήφθησαν 669 άτομα.

Τα παραπάνω συγκλονιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον Χρήστο Παπουτσή στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσαν στο κοινοβούλιο οι βουλευτές, Αθανάσιος Πλεύρης και Γιώργος Ανατολάκης, αναφορικά με τις ενέργειες εξάλειψης του φαινομένου της διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων.

«Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που εκπονήθηκε για τα έτη 2010-2014, η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και της εμπορίας ανθρώπων τίθεται ως μία εκ των βασικότερων προτεραιοτήτων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

« Για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης, σχετικά με τη δραστηριότητα των εκδιδόμενων γυναικών, μεταξύ άλλων και στην οδό Πατησίων, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας (Τμήμα Ασφαλείας, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ΥΔΟΕΑΗ/Τμήμα Ηθών κ.λπ.) αστυνομεύουν την εν λόγω περιοχή με τη διάθεση πεζών και εποχούμενων περιπολιών, καθ’ όλο το 24ωρο και ιδίως κατά τις νυκτερινές ώρες, διενεργώντας συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους, με τη συμμετοχή δυνάμεων από όλες τις Υπηρεσίες μας» καταλήγει ο κ. Παπουτσής.

Ο υπουργός αναφέρει επιπλέον ότι όσον αφορά τις αλλοδαπές εκδιδόμενες γυναίκες, εφαρμόζεται ειδική δράση, με σκοπό πέρα από τις ποινικές κυρώσεις να δρομολογείται, κατά προτεραιότητα, η διαδικασία απέλασής τους.

Πάντως σε περιπτώσεις ασθενών από AIDS, η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινωνεί άμεσα και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.