ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο «χρυσό» των Ολυμπιακών από την Κατερίνα Παναγοπούλου

Το πρώτο «χρυσό» των Ολυμπιακών από την Κατερίνα Παναγοπούλου

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ:

ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2012

Την τιμά η ΔΟΕ και τη βραβεύει για την εθελοντική προσφορά της στον αθλητισμό

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» μετατρέπεται κι αυτή σ' ένα σύγχρονο σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό, αφού στις 16 Φεβρουαρίου φέρνει στην Ελλάδα το πρώτο της "Χρυσό Μετάλλιο" για το έτος 2012.

Τη χρονιά που θα τελεστούν οι αγώνες της 30ης Ολυμπιάδας, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε την κα Παναγοπούλου και της απονείμει το Πρώτο βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός» 2012 για την Ευρώπη.

Είναι η επιβράβευση για ένα σημαντικό εθελοντικό έργο δύο σχεδόν δεκαετιών και την ίδια ώρα, μια συμβολική στιγμή ελπίδας για την Ελλάδα, που χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση, βλέπει τις σταθερές αξίες της, το ολυμπιακό ιδεώδες και την προσφορά στο συνάνθρωπο, να κρατούν καλά και να διακρίνονται διεθνώς.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier Γαλλίας, στο τμήμα γλωσσών.

Είναι παντρεμένη με τον Πατριάρχη της Ελληνικής Ναυτιλίας Εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, επίτιμο πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις για πολλά χρόνια υπήρξαν χορηγοί ενός σημαντικού αριθμού Ελλήνων πρωταθλητών του στίβου. Είναι μητέρα ενός γιου και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά, εργάσθηκε στον Τουρισμό, ασχολήθηκε με το εμπόριο και υπήρξε για πολλά χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας.

Είναι:

• Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play) από το 1998, διαπιστευμένη από το Υπουργείο Πολισμού.

• Η μοναδική Ελληνίδα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005.

Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

• Επίτιμο μέλος του Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women's Council).

• Επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

• Επίτιμο μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας.

• Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Pierre de Coubertin.

• Μέλος του Συλλόγου Φίλων της Αντικαρκινικής Εταιρίας.

• Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

• Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΕΠΑΠ».

• Μέλος του Συλλόγου «ΧΑΡΑ» και

• Μέλος του Ομίλου ΦΙΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ.

Υπήρξε:

• Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

• Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

• Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας.

Ως Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), από το 1998 διαπιστευμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, εκτελεί τα καθήκοντά της αποκλειστικά, σε εθελοντική βάση. Συμμετέχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, με ομιλίες, διαλέξεις και παρεμβάσεις, που διοργανώνονται από οργανισμούς όπως:

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

• Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

• Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

• Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

• Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (United Nations).

• UNESCO.

• Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.

• Συμβούλιο της Ευρώπης.

• Διεθνές Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (CISM).

• Ομοσπονδίες.

• Αθλητικά Σωματεία.

• Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

• Συλλόγους και Σωματεία.

Ως Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play) της έχουν απονεμηθεί πλήθος βραβείων και τιμητικών διακρίσεων. Μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

• Γυναίκα της Χρονιάς. Δήμος Πειραιά, (Μάρτιος 2007)

• Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, (Ιούλιος 2004). Χρυσό Μετάλλιο σε αναγνώριση της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς της.

• AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association). Hellas District 25, Hellas – Cyprus, (Μάιος 2003). Βραβείο ΩΠΙΣ. Τιμητική Διάκριση, ως αναγνώριση της εθελοντικής της προσφοράς στην κοινωνία και στον Ελληνισμό.

• Διεθνές Συμβούλιο του Παγκόσμιου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (CISM), (Μάιος 2003). Τιμητική Πλακέτα, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της στην διάδοση του θεσμού του Ευ Αγωνίζεσθαι.

• Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, (Μάιος 2001). Τιμητική Διάκριση, ως αναγνώριση της κοινωνικής της προσφοράς.

• XENIA. Τιμητική Διάκριση, (Ιανουάριος 2001).

ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2012

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θεωρώντας τη συμβολή της ιδιαίτερα σημαντική, μέσω του αξιόλογου έργου που έχει επί χρόνια διατελέσει, με σκοπό την προώθηση και στήριξη του γυναικείου αθλητισμού στη χώρα μας, κατόπιν ομόφωνης αποφάσεως της ολομέλειας της, εισηγήθηκε την υποψηφιότητά της για τα Βραβεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα & Αθλητισμός», για το έτος 2012.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απονέμει, κάθε χρόνο δύο βραβεία, ένα σε ηπειρωτικό και ένα σε παγκόσμιο επίπεδο, σε πρόσωπα ή οργανισμούς, που η δράση τους βοήθησε στην προώθηση της Γυναίκας στον Αθλητισμό, είτε σε διοικητικό - αθλητικό ή σε ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι η πρώτη Ελληνίδα, που λαμβάνει το βραβείο αυτό από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το 2012.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της ΕΟΕ, να υποβάλει την υποψηφιότητα της κυρίας Παναγοπούλου για το εν λόγω βραβείο. Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την ολομέλεια της ΕΟΕ και στηρίχτηκε, επίσης, τόσο από την Ελληνική, όσο και από την Ευρωπαϊκή Παραολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και από πάρα πολλούς αθλητικούς συλλόγους και διεθνείς προσωπικότητες, που έσπευσαν να επικροτήσουν την επιβράβευση της Κατερίνας Παναγοπούλου για το σημαντικό της έργο. Η συμβολή όλων βοήθησε, ώστε η ΔΟΕ, να προκρίνει την υποψηφιότητα της κας Παναγοπούλου και να χαρίσει, έτσι, στην ίδια, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό, το πρώτο του χρυσό Βραβείο για το 2012.

Το Βραβείο, θα της απονεμηθεί στις 16 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια της 5ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για την προώθηση του Γυναικείου Αθλητισμού, που θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες. Την παράδοση θα κάνει ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρογκ, μαζί με την Πρόεδρο της Επιτροπής της ΔΟΕ «Γυναίκα και Αθλητισμός», κα Ανίτα Ντε Φραντζ.

ΠΑΣΓ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της, στο Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν γήπεδα 5Χ5, σε ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της Ελλάδος, ενώ, μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.), η «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και το Ι.Μ.Ε.Π.Ο. συγχρηματοδότησαν, άλλα 4 γήπεδα, με σκοπό, την κοινωνική ένταξη των παιδιών των νομίμων μεταναστών στην Ελλάδα.

ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ JUNIOR

Επίσης, κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας συζητήθηκε και αποφασίσθηκε η υλοποίηση του προγράμματος Καλλιπάτειρα Junior, το οποίο αφορά στην δημιουργία πρότυπων ομάδων Βόλεϊ και Μπάσκετ, με το όνομα «Καλλιπάτειρα Junior – Χατζηκυριάκειο», με αθλήτριες που ζουν στο Ίδρυμα.

Το «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ JUNIOR», είναι ένα πρόγραμμα, που βρίσκει εφαρμογή σε παιδιά, που στερούνται του φυσικού χώρου της οικογένειας, ζώντας σε Ιδρύματα. Στο χώρο των Ιδρυμάτων αυτών, δημιουργούνται συγχρόνως αθλητικές υποδομές, συνοδευόμενες από τα αναγκαία αθλητικά όργανα, τους καθηγητές φυσικής αγωγής, τους προπονητές και ότι άλλο, κατά περίπτωση, κρίνεται απαραίτητο.

ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ"

Εντός του 2012, αποπερατώνεται και παραδίδεται το πρώτο κέντρο ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ και ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» μέσα στον ευρύτερο χώρο του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», για να σταματήσει το θλιβερό για την χώρα γεγονός, να πεθαίνουν 40 – 50 περίπου μικροί αθλητές (8 – 14 ετών) ετησίως, από την έλλειψη της μη έγκαιρης πρόληψης της υγείας των. Το διαγνωστικό αυτό κέντρο είναι δωρεά του ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» στην Ελλάδα.

ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Οικονομικές ενισχύσεις του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας για την πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών, για έτη 2008, 2009 και 2010, με την ονομασία «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Γήπεδο 5Χ5 στο χωριό Καστέλι του Δήμου Ηρακλείου-Κρήτης.

Οικονομική ενίσχυση της Διεθνούς Συνάντησης Ρυθμικής Γυμναστικής, με την επωνυμία ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. 15ο Διεθνές meeting στο οποίο συμμετείχαν 17 χώρες με 150 Αθλήτριες.

• Ο εξοπλισμός με μηχανήματα της αίθουσας μυϊκής ενδυνάμωσης στη Σίκινο, του Νομού Κυκλάδων.

Γήπεδο 5Χ5 στο χωριό Μαραθόκαμπος του Δήμου Σάμου, που κατασκευάσθηκε με συγχρηματοδότηση του Σωματείου και του ΙΜΕΠΟ.

Γήπεδο 5Χ5 στα Ανώγεια, Νομός Ρεθύμνου Κρήτης, που κατασκευάσθηκε με συγχρηματοδότηση του Σωματείου και του ΙΜΕΠΟ.

Γήπεδο 5Χ5 στο Δήμο Τριγώνου, Νομού Έβρου, που κατασκευάσθηκε με συγχρηματοδότηση του Σωματείου και του ΙΜΕΠΟ.

• Συνδιοργάνωση με τον ΟΜΙΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Ημερίδας, με θέμα «Αθλητισμός – Εθελοντισμός Μαζί στη Μάχη για τη Ζωή», για την ενημέρωση των αθλητριών για τη μάστιγα του αιώνα.

• Υπογραφή Μνημονίου με το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.), με σκοπό την από κοινού δημιουργία αθλητικής υποδομής στην Ελλάδα, με έμφαση στην περιφέρεια, που προσβλέπει στην διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών μέσω του αθλητισμού.

• Εκδήλωση με θέμα «Έτος Δελφινιού 2007 - Προστασία του Θαλασσόκοσμου», υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ, του Μονακό.

• Οργάνωση και χορηγία της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής, όπου ανέπτυξε τους σκοπούς και το έργο του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα προς τους Συνέδρους.

Παρουσίαση του Βιβλίου «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ», του κυρίου Άγγελου Παλαιολόγου. Η χρηματοδότηση της έκδοσης του Βιβλίου έγινε από το Σωματείο Καλλιπάτειρα.

• Συνδιοργάνωση με τον Δήμαρχο Πατρέων Ημερίδας, με θέμα «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ – ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

• Παρουσίαση του Βιβλίου «Αγώνας Ευθύνης» - «Σωματείον Χρηματιστηρίου Αθηνών», της κας Εύα Αρβανίτη-Μιχαλοπούλου. Η χρηματοδότηση της έκδοσης του Βιβλίου έγινε από το Σωματείο Καλλιπάτειρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ:

- Προσκεκλημένη από τον Πρόεδρο του Βρετανικού Κοινοβουλίου, Eddy O' Hara, έδωσε διάλεξη στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (House of Commons, Grand Committee Room), για το θεσμό του Ευ Αγωνίζεσθαι, (Μάρτιος 2001).

- Στις δραστηριότητες της συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια, όπως το Πρώτο Παγκόσμιο Κογκρέσο Αθλητικής Κοινωνιολογίας στη Σεούλ της Κορέας, όπου παρουσίασε, σε συνεργασία με δύο Έλληνες καθηγητές, την επιστημονική έρευνα – ανακοίνωση: "Οι κοινωνικό – πολιτιστικές επιδράσεις του Ολυμπιακού Προγράμματος Νέων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνευ". (Ιούλιος 2001).

- Προσκεκλημένη από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, (CISM), έδωσε διάλεξη, στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τη διάρκεια της 58ης Γενικής Συνέλευσης και την 22ας Συνόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, αφιερωμένη στην ειρήνη μέσω του αθλητισμού. Ήταν η μοναδική ομιλήτρια στο διεθνές κομμάτι της Συνόδου, και η διάλεξη είχε τίτλο: «Fair Play an ancient concept a new approach» (Μάιος 2003).

Εξίσου σημαντικό και το έργο της στο εσωτερικό, με τη συμμετοχή της σε πλήθος συνεδρίων και ομάδων εργασίας, με συνεχείς επισκέψεις και ομιλίες σε σχολεία και ιδρύματα σε όλη την επικράτεια με σκοπό, την ενημέρωση και την διάδοση των αρχών και των αξιών του Ευ Αγωνίζεσθαι.

- Άξια ιδιαίτερης μνείας η πρωτοβουλία της, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, της διοργάνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σειρά ομιλιών της στα μεγαλύτερα κέντρα Αποδήμου Ελληνισμού, (Καλιφόρνια και Φλόριντα) με σκοπό τη συσπείρωση της Ομογένειας και την ενεργοποίησή της στα πλαίσια της πορείας προς την Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα.

- Με προσωπική της πρωτοβουλία και μνημόνια στα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Δημοσίας Τάξεως, Υγείας και Εξωτερικών επεσήμανε τη σπουδαιότητα του θεσμού του "Ευ Αγωνίζεσθαι" και τον σημαντικό ρόλο, που πρόκειται να παίξει αυτός, στον αιώνα που διανύουμε.

- Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, ως πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, είχε τον ειδικό ρόλο για την προώθηση του «ιδεολογικού υπόβαθρου» των Αγώνων, μέσω ειδικών προγραμμάτων. Για να φέρει εις πέρας το έργο της, συμμετείχε σε αναρίθμητα διεθνή συνέδρια, δίνοντας διαλέξεις, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

- Με δική της πρωτοβουλία και με σκοπό την πάταξη της βίας στα γήπεδα, καθιερώθηκε από πολλούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους ο θεσμός της «οικογενειακής εξέδρας», από όπου επιτρέπεται να παρακολουθούν τους αγώνες μόνο γονείς και παιδιά.

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ

Ήταν τέτοιες μέρες πριν από τρία χρόνια, όταν οι περισσότεροι Έλληνες γνώρισαν την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Δυστυχώς, όχι λόγω κάποιου ευχάριστου γεγονότος, όπως η επικείμενη βράβευσή της από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, από τον ίδιο τον Ζακ Ρογκ.

Ήταν η απαγωγή του συζύγου της, του «πατριάρχη» της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, Περικλή Παναγόπουλου, και ο εξαιρετικά ψύχραιμος και καίριος τρόπος, με τον οποίον εκείνη χειρίσθηκε τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, για την απελευθέρωσή του. Η επιτυχής κατάληξή, σήμανε τη γρήγορη λύση ενός θρίλερ, που είχε τότε καθηλώσει ολόκληρη την Ελλάδα και απασχόλησε το διεθνή τύπο, αλλά και αποτέλεσε ένα παράδειγμα συντροφικής συμπεριφοράς και αυτοθυσίας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

- ΙΔΡΥΣΗ 1976

- ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

- ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΚΡΗΤΗ

Αναλυτικά, πληροφορίες για το σωματείο παρέχει οι ακόλουθος σύνδεσμος:

Σωματείο

http://www.kallipatira.gr/index.php?page=istoria

panag-1

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ:

Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι

1ο Βραβείο της ΔΟΕ για την Γυναίκα και τον Αθλητισμό

panag-2

Η πρώην Υπουργός Πολιτισμού, κα Φάνη Πετραλιά παραδίδει στην κα Κατερίνα Παναγοπούλου την τιμητική πλακέτα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και το δίπλωμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ως αναγνώριση της διεθνούς συνεισφοράς της, τόσο στην προώθηση του γυναικείου αθλητισμού, όσο και της εθελοντικής προσφοράς και δραστηριότητά της. (Ιανουάριος 2012)

panag-3

Η κα Κατερίνα Παναγοπούλου στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (House of Commons, Grand Committee Room), όπου έδωσε διάλεξη για το θεσμό του Ευ Αγωνίζεσθαι, προσκεκλημένη από τον Πρόεδρο του Βρετανικού Κοινοβουλίου, Eddy O' Hara. (Μάρτιος 2001)

panag-4

Η κα Κατερίνα Παναγοπούλου στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τη διάρκεια της 58ης Γενικής Συνέλευσης και της 22ας Συνόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της οποίας, έδωσε διάλεξη με τίτλο: «Fair Play an ancient concept a new approach», προσκεκλημένη από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, (CISM). (Μάιος 2003)

panag-5

Η κα Κατερίνα Παναγοπούλου βραβεύει την μητέρα του τριπλού χρυσού Ολυμπιονίκη, Κάχι Καχιασβίλι, την κα Μαρία Καχιασβίλι, στην εκδήλωση που οργάνωσε η ίδια η κα Παναγοπούλου, τη βράβευση των μητέρων των Χρυσών, Αργυρών και Χάλκινων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», επ' ευκαιρία της εορτής της μητέρας, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου, την Τρίτη 10 Μαΐου.

panag-6
panag-7
panag-8