ΕΛΛΑΔΑ

Μυστική συνάντηση ΓΣΕΕ – εργοδοτών υπό το φόβο του… ΠΑΜΕ

Μυστική συνάντηση ΓΣΕΕ – εργοδοτών υπό το φόβο του… ΠΑΜΕ

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η d-day της σύγκλισης ανάμεσα σε εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ αναφορικά με το μείζον θέμα της χάραξης κοινής πολιτικής για το εργασιακό κόστος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προεδρείο της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας και οι εκπρόσωποι τριών τουλάχιστον εργοδοτικών οργανώσεων θα συναντηθούν σε άγνωστο προς το παρόν χώρο προκειμένου «να συζητήσουν αυτά που τους ενώνουν» και να τα βρουν σε αυτά που τους χωρίζουν, έτσι ώστε στο τέλος της διαδικασίας να καταθέσουν μια κοινή πρόταση, με έναν και μοναδικό στόχο: να αποδείξουν στην τρόικα ότι δεν είναι θέμα μείωσης των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Όπως προαναφέρθηκε, τόσο ο τόπος όσο και ο χρόνος της συνάντησης, προς το παρόν, παραμένουν καλά κρυμμένα μυστικά από το φόβο του …ΠΑΜΕ.

Ως γνωστόν, το τελευταίο, μόλις την περασμένη εβδομάδα εμπόδισε μια άλλη, ανάλογη, συνάντηση, εκτιμώντας ότι απεργάζεται μέτρα για την χειροτέρευση της σημερινής θέσης των εργαζομένων, ως αντάλλαγμα προς την τρόικα για την μη μείωση του κατώτατου μισθού.

Μόνο που στις μέρες που μεσολάβησαν από τότε, η κατάσταση χειροτέρεψε έτι περαιτέρω, υπό την έννοια ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κι άλλα, επιπλέον, μέτρα, όπως, για παράδειγμα, αυτό της κατάργησης (και όχι προσωρινής παύσης) του 13ου και του 14ου μισθού, αλλά και εκείνο των μειώσεων στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, που αρχικά δεν υπήρχαν στην ατζέντα.

Το συμπέρασμα;

Όσο περνούν οι μέρες ή και οι ώρες, η ελληνική διαπραγματευτική θέση χειροτερεύει, με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη…