ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σπίτια στον.... αέρα - Απίστευτες εικόνες

Θεσσαλονίκη: Σπίτια στον.... αέρα - Απίστευτες εικόνες
VIDEO GRAB/ΣΚΑΪ

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα δείχνουν πώς αποκολλάται το πλακόστρωτο από τα σπίτια, στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης.

Τις τελευταίες 2 με 3 βδομάδες, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τα σπίτια των κατοίκων στο Ρετζίκι βρέθηκαν στον... αέρα και οι ίδιοι ζήτησαν άμεσα βοήθεια ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός και να σωθούν τα κτήρια.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν, νιώθουν τα σπίτια τους να κουνιούνται ενώ η κατάσταση μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται και κομμάτια πέφτουν κάθε λεπτό.

Οι απίστευτες εικόνες που κατέγραψε ο ΣΚΑΙ δείχνουν πως αποκολλάται το πλακόστρωτο από τα σπίτια τους.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (21/06) ανέφερε ότι μετά τις 21/5 που υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, ξεκίνησε ο έλεγχο στην περιοχή μέσω της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Όπως εξήγησε ο Δήμαχος της περιοχής ο κ. Δανιηλίδης κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ο Περιφερειαρχης, ο κ. Τζιτζικώστας, ζήτησε να κινητοποιηθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες βάλαμε μηχανήματα έργου και άλλες εργασίες -μεταξύ αυτών σύνταξη τεχνικού δελτίου που αποστέλλεται την Δευτέρα προς το Υπουργείο- ώστε να χρηματοδοτηθούν οι ενέργειες και να μπορούμε άμεσα να φτιάξουμε τοίχο αντιστήριξης και να υποστηρίξουμε όλοι την περιοχή ώστε να μην χαθεί καμία κατοικία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιάδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατέρρευσε επί σκηνής πασίγνωστος κωμικός - Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό