ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκέλλα - Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτός σπιτιού και το μικρότερο αδελφάκι της

Μαρκέλλα - Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτός σπιτιού και το μικρότερο αδελφάκι της

Υπόθεση αρπαγής στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο η Μαρκέλλα - «Βόμβα» Κούγια για επιχειρηματία

Σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταφέρθηκε, ύστερα από 10ημερη παραμονή σε νοσοκομείο, η ανήλικη που έπεσε θύμα αρπαγής από την 33χρονη στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, θα φιλοξενηθεί προσωρινά στη δομή μέχρι να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για το περιβάλλον της.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το μικρότερο αδελφάκι της ανήλικης φιλοξενείται επίσης τις τελευταίες ώρες σε προστατευμένο περιβάλλον εκτός σπιτιού, κάτι που έκριναν σκόπιμο στην παρούσα φάση οι Αρχές. Η παραμονή θα είναι προσωρινή.

Υπενθυμίζεται ότι ο αδελφός της Μαρκέλλας αποκάλυψε πως η 33χρονη κατηγορούμενη δεν ήταν μόνη στο διαμέρισμα με το παιδί.

«Η Μαρκέλλα ξέρει πολλά. Όσο περνάνε οι μέρες έρχονται εικόνες η μια πίσω από την άλλη. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα γιατί σέβομαι την έρευνα. Θα σας πω μόνο ένα πράγμα μόνο. Η Μαρκέλλα δεν ήταν μόνη στο διαμέρισμα με αυτήν την γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

Καταγγελία Κούγια

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Αλέξη Κούγια για απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού από μέρους του δικηγόρου της 33χρονης, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση της αρπαγής της 10χρονης.

Σε δηλώσεις του στον Status fm 107,7 Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι «δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιο πρόσωπο, έναν πολύ επώνυμο επιχειρηματία, ο οποίος του ζητούσε να συναντηθεί με τον κ. Νουλέζα και να τα βρουν, όπως είπε χαρακτηριστικά».

«Αυτό έγινε περίπου μια ώρα μετά από επικοινωνία που είχε με τον κ. Νουλέζα», συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Κούγιας:

Δεν αρνείται συνάντηση με τον επιχειρηματία ο δικηγόρος της 33χρονης

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 33χρονης Βασίλης Νουλέζας χαρακτήρισε «αστείο» τον ισχυρισμό του Αλέξη Κούγια. Ο κ. Νουλέζας υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη «απλά προσφέρθηκε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια και να κάνει κάποια δώρα στη μικρή κι αυτό παρεξηγήθηκε».

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης πρόσθεσε ότι επρόκειτο για μια προσωπική, ανεπίσημη κουβέντα με τον Αλέξη Κούγια με τον οποίο γνωρίζονται 15 χρόνια και τόνισε ότι ο κ. Κούγιας έσπευσε να τη δημοσιοποιήσει για λόγους δημοσιότητας. Παρ' όλα αυτά δεν αρνήθηκε τη συνάντησή του με επιχειρηματία ο οποίος εξέφρασε τη συμπάθεια για το δράμα της μικρής και το ενδιαφέρον του για την οικογένειά της.

Στον υπολογιστή της 33χρονης οι απαντήσεις

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να έχουν στα χέρια τους οι δικηγόροι της Μαρκέλλας, τη δικογραφία της υπόθεσης.

«Περιμένουμε το περιεχόμενο της δικογραφίας για να ζητήσουμε από την κ. ανακρίτρια να διενεργήσει συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις, οι οποίες έχουν σχέση με τον διορισμό πραγματογνωμόνων», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (24/06) ο δικηγόρος της οικογένειας και του αδερφού της 10χρονης, Αλέξης Κούγιας.

Όπως διευκρίνησε ζητά να εξεταστούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η 33χρονη αλλά και το περιεχόμενο του σκληρού δίσκου του ηλεκτρονικού υπολογιστή της.

«Θα χρειαστεί έρευνα δύο μηνών αλλά με τον εξοπλισμό που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία μπορεί να βρει τα πάντα», εξήγησε ο κ. Κούγιας.

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον αδερφό της Μαρκέλλας

Σε αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε την Τρίτη (23/06) ο αδελφός της 10χρονης.

Ο 25χρονος, που ζητά να διανυκτερεύει κοντά της, θεωρεί ότι στην υπόθεση της απαγωγής, εκτός από την 33χρονη, εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα.

Αποκάλυψε πως η 33χρονη κατηγορούμενη που προφυλακίστηκε μετά την απολογία της, δεν ήταν μόνη στο διαμέρισμα.

«Η Μαρκέλλα ξέρει πολλά. Όσο περνάνε οι μέρες έρχονται εικόνες η μια πίσω από την άλλη. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα γιατί σέβομαι την έρευνα. Θα σας πω μόνο ένα πράγμα μόνο. Η Μαρκέλλα δεν ήταν μόνη στο διαμέρισμα με αυτήν την γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός της 10χρονης μιλώντας στο Mega.

Ο 25χρονος δεν έκανε καμία ερώτηση στο παιδί για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια της 33χρονης. Μόνη της η μικρή το μόνο που του εκμυστηρεύτηκε ήταν ότι δεν μπορεί να κλείσει εύκολα τα μάτια της γιατί βλέπει συνέχεια το πρόσωπο της αδίστακτη γυναίκας που την άρπαξε από το σχολείο. Την Τρίτη (23/06), μάλιστα, ο αδελφός της 10χρονης κατέθεσε αίτηση διανυκτέρευσης στο νοσοκομείο που φιλοξενείται προσωρινά.

Παιδοψυχολόγοι και άνδρες της αστυνομίας κάνουν τα πάντα για να εκμαιεύσουν κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση. Ο αδελφός της 10χρονης εκτιμά πως η αδελφή του μπορεί να δώσει και άλλα σημαντικά στοιχεία στις Αρχές.

«Δεν είναι εύκολο για την αδερφή μου να είναι μέσα στο νοσοκομείο. Σαν παιδάκι με ρωτάει γιατί παραμένει μέσα ενώ δεν είναι άρρωστη. Αν οι αρχές κρίνουν ότι πρέπει να μείνει κι άλλο νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μένω μαζί της τα βράδια. Να νιώσει την οικογενειακή ηρεμία που έχει ανάγκη», είπε ακόμη ο αδελφός της Μαρκέλλας.

Με ένα πρόγραμμα αυστηρό και το επισκεπτήριο απόλυτα ελεγμένο η 10χρονη μαθήτρια περιμένει να πάρει γρήγορα εξιτήριο.

Στη φυλακή η 33χρονη

Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα η 33χρονη «κοκκινομάλλα» που κατηγορείται για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας, οι οποίοι την έκριναν προφυλακιστέα. Σε βάρος της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα (αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο και πορνογραφία ανηλίκων) και δύο πλημμελήματα (προμήθεια ναρκωτικών και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο).

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία της 33χρονης, κατόπιν διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση πρόκειται για την Ειρήνη Μούρθου (του Κοσμά και της Ειρήνης), η οποία μετά την απολογία της ενώπιον της α' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Κατά την εισαγγελική διάταξη, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 22-12-2020, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388458, ενώ εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το όνομα, τα στοιχεία ταυτότητας, η φωτογραφία και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 33χρονης ημεδαπής, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σχετικό το από 18-06-2020 Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να μεταχειριστεί ο δράστης τον ανήλικο σε ανήθικες ασχολίες μη έχοντας συμπληρώσει ο ανήλικος τα 14 έτη, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο – παθόντα ο οποίος δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, πορνογραφία ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το δωδέκατο έτος της ηλικίας του, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστικά ιδία χρήση και έκθεση.

Πρόκειται για την:

(επ) ΜΟΥΡΘΟΥ (ον) Ειρήνη του Κοσμά και της Ευαγγελίας , γεν. 1987.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 22-12-2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388458».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας βίαζε τις κόρες του - Ο σύζυγος εξέδιδε τη μία