ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία στην Καστοριά - Νέα κρούσματα και εξετάσεις σε μαθητές

Κορονοϊός: Ανησυχία στην Καστοριά - Νέα κρούσματα και εξετάσεις σε μαθητές
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καστοριά μετά την επιβεβαίωση άλλων τεσσάρων κρουσμάτων - Άμεση ιχνηλάτηση και δειγματοληψία από ΕΟΔΥ

Ανησυχία επικρατεί στην Καστοριά και στους αρμόδιους φορείς μετά την επιβεβαίωση ακόμη τεσσάρων κρουσμάτων κορονοϊού, στο συγγενικό περιβάλλον της 44χρονης που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τα Ιωάννινα, αλλά και σε εργαζόμενη δημοτικού σχολείου χωριού της περιοχής, στο οποίο πηγαίνει το παιδί της πρώτης ασθενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kοzanimedia.gr, ήδη στο συγκεριμένο χωριό της Καστοριάς βρίσκονται κλιμάκιο και κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, για ιχνηλάτηση και δειγματοληψία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατοίκους, μετά και από άμεσες ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Καστοριάς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρ μας ανέρχεται σε 3.321 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες).

Από το σύνολο των 3.321 κρουσμάτων, 734 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.851 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις σε Χημεία, Οικονομία και ΑΟΘ