ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ανακοίνωση για το ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (07/07) στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, όπου συρμός του Ηλεκτρικού προσέκρουσε σε τοιχίο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ επιβάτες, εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Αναλυτικά, η εταιρεία αναφέρει πως «σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό "ΚΗΦΙΣΙΑ", προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού».

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω της πρόσκρουσης 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία "Ερυθρός Σταυρός" και "Ευαγγελισμός". Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

Τέλος, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια».

Ποια είναι τα αίτια του ατυχήματος

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στο RealFm, το ατύχημα προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από ανθρώπινο λάθος, «φαίνεται - αλλά το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη - ότι ήταν ανθρώπινο λάθος του μηχανοδηγού. Ότι δεν πάτησε έγκαιρα το φρένο»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΗΣΑΠ κ. Φωτεινός δήλωσε ότι το ατύχημα συνέβη καθώς δεν λειτούργησε σωστά το αντιολισθητικό σύστημα, «είχε ψιλόβροχο και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δεν να λειτούργησε σωστά και το αντιολισθητικό σύστημα που έχει το τρένο», είπε και απέκλεισε να είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ότι έπρεπε ο μηχανοδηγός. «Δεν μπαίνουν με ταχύτητες, μπαίνουν με μικρή ταχύτητα. Αποκλείεται. Το πατινάρισμα συμβαίνει συχνά, το κακό είναι να σου τύχει σε τερματικό σταθμό. Είναι και γερασμένα τα τρένα, έχουν 35 χρόνια καριέρας», σημείωσε ο κ. Φωτεινός και τόνισε ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό.

Δείτε εικόνες από το σημείο του ατυχήματος στη gallery που ακολουθεί:

Ο σταθμός της Κηφισιάς παρέμενε κλειστός για αρκετή ώρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι - Δες ΕΔΩ αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές