ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βάρη - Κωνσταντέλλος στο Newsbomb.gr: Έχει τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο

Φωτιά στη Βάρη - Κωνσταντέλλος στο Newsbomb.gr: Έχει τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο

Καθησυχαστικός για την φωτιά εμφανίστηκε ο δήμαρχος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (10/07) στη Βάρη, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στην οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται τα παιδικά χωριά SOS, τα οποία και εκκενώθηκαν προληπτικά λόγω των πυκνών καπνών. Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Βάρης δήλωσε ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν με οχήματα του δήμου στο Αθλητικό Κέντρο Βάρης συνοδευόμενα από κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ σε περίπου δύο ώρες αναμένεται να επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Ο δήμος, όπως είπε στο Newsbomb.gr o Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προχώρησε επίσης και σε μερική εκκένωση του γηροκομείου, καθώς μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης η κατάσταση είχε ομαλοποιηθεί.

Η φωτιά, όπως είπε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, ξέσπασε γύρω στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής (10/07) στην περιοχή Χέρωμα, πιθανόν από κάποια μελίσσια, και η ανταπόκριση των αρμόδιων Αρχών ήταν άμεση.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 80 άνδρες από την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν από τις 9:45 δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα και δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Κλειστή είναι η Βάρης - Κορωπίου.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Παρασκευή, 10 Ιουλίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τόλης Βοσκόπουλος: Αγνώριστος ο τραγουδιστής - Η συγκινητική φωτογραφία