ΕΛΛΑΔΑ

Καρακάντζας στο Newsbomb.gr: Ένα ενεργό μέτωπο στο Θεολόγο – Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Καρακάντζας στο Newsbomb.gr: Ένα ενεργό μέτωπο στο Θεολόγο – Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στο Θεολόγο Φθιώτιδας εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Θανάσης Καρακάντζας, σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr τόνισε πως η εικόνα της πυρκαγιάς είναι πολύ καλύτερη, τονίζοντας πως η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

«Ευτυχώς το ένα μέτωπο έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Όταν έπεσαν στη μάχη τα εναέρια μέσα κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί περαιτέρω. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις δημιούργησαν ζώνες που «φρέναραν» τη φωτιά», είπε ο κ. Καρακάντζας.

«Αυτή τη στιγμή έχει μείνει ένα ενεργό μέτωπο, το οποίο όμως βρίσκεται πολύ κοντά σε μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα. Οι δυνάμεις τώρα έχουν εστιάσει σε εκείνο το σημείο. Το θετικό είναι πως οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει και αυτό βοηθάει στο έργο της κατάσβεσης», είπε στο Newsbomb.gr Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το μεσημέρι της Πέμπτης στην πευκόφυτη περιοχή του Θεολόγου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί φωτογραφίες από τη φωτιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας: Επανέρχεται η ενημέρωση των 18:00 μία φορά την εβδομάδα με Χαρδαλιά