ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη νέα συνάντηση Κουτρουμάνη - Τρόικας

Κρίσιμη νέα συνάντηση Κουτρουμάνη - Τρόικας

Μετά το χθεσινό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Εργασίας με την Τρόικα, η προσπάθεια για εξεύρεση χρυσής τομής στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και για τις κατώτατες συντάξεις θα συνεχιστεί σήμερα σε νέα συνάντηση του Γιώργου Κουτρουμάνη με τους δανειστές λίγο μετά το μεσημέρι.

Η Τρόικα έχει ξεκαθαρίσει, με σχεδόν εκβιαστικό τρόπο, ότι είναι αμετακίνητη στις θέσεις της, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραματικές παρεμβάσεις στο εργασιακό τοπίο.

Ζητά εδώ και τώρα μισθούς πείνας, κατάργηση των συμβάσεων, απολύσεις στις ΔΕΚΟ, κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και περικοπή των επικουρικών.

Στη χθεσινή συνάντηση δεν υποχώρησαν ούτε κατ' ελάχιστον, συνέδεσαν την πορεία του PSI με την άμεση λήψη μέτρων και ζήτησαν μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν τα μέτρα.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τις απαιτήσεις της τρόικας για τα μισθολογικά – εργασιακά ως το πλέον κομβικό σημείο για τη νέα δανειακή σύμβαση και επεσήμανε ότι θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων, χαρακτηρίζοντας «τεράστια» την απόσταση των θέσεων μεταξύ του υπουργείου και της τρόικας.