ΕΛΛΑΔΑ

Αθηνά Ωνάση: Η «κατάρα» και η «σκοτεινή» σχέση (pics)

Αθηνά Ωνάση: Η «κατάρα» και η «σκοτεινή» σχέση (pics)

Η θρυλική κληρονόμος που δεν χαμογελάει σχεδόν ποτέ.

Το όνομα της είναι συνώνυμο της Ελλάδας. Η ιστορία της οικογένειάς της γεμάτη πλούτη, έρωτες, διαζύγια, θανάτους και ίντριγκες. Η Αθηνά Ωνάση είναι η τελευταία απόγονος της θρυλικής δυναστείας που έχτισε από το «μηδέν» ο μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης.

Γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1985 στο Νεϊγί-συρ-Σεν, στις όχθες του Σηκουάνα και λίγο έξω από το Παρίσι. Γονείς της η Χριστίνα Ωνάση και ο τέταρτος σύζυγός της, Τιερί Ρουσέλ.

Ο playboy που κατέστρεψε την Χριστίνα

Δύο χρόνια μετά τη γέννησή της, η Χριστίνα Ωνάση καταθέτει αίτηση διαζυγίου, καθώς ο άντρας που ερωτεύτηκε σφόδρα είχε παράλληλη σχέση με το μοντέλο Marianne Landhage, με την οποία είχε αποκτήσει και δύο παιδιά ενώ ήταν παντρεμένος.

Η Χριστίνα Ωνάση αγαπούσε τόσο πολύ τον Τιερί Ρουσέλ που πρότεινε να μείνουν όλοι μαζί αρκεί να μην τον χάσει. Ήθελε να τον βλέπει καθημερινά, πιστεύοντας πως θα τον κάνει να γυρίσει σε εκείνη, κάτι βέβαια που δεν έγινε ποτέ.

Η Χριστίνα Ωνάση δεν ξεπέρασε ποτέ τον χωρισμό και αποτέλεσμα ήταν η μικρή Αθηνά να αλλάζει συνεχώς σπίτια. Πότε βρισκόταν στη Γαλλία και πότε στην Ελβετία, με την μητέρα της να την γεμίζει πανάκριβα δώρα. Η Χριστίνα Ωνάση, βρισκόταν, ωστόσο, μακριά από την κόρη της, λείποντας συχνά σε ταξίδια.

Όσοι την γνώριζαν έκαναν λόγο για ένα συναισθηματικά ασταθές άτομο, που μπορεί να μην της έλειπε τίποτα, ωστόσο, είχε ένα μεγάλο κενό στην προσωπική της ζωή.

Λίγο πριν παντρευτεί για πέμπτη φορά, τον ελληνικής καταγωγής Jorge Tchomlekdjoglou, και πριν η κόρη της γίνει τεσσάρων ετών, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή μέσα σε μπανιέρα του σπιτιού της στο Μπουένος Άιρες.

Η ζωή της σταμάτησε στα 37 της χρόνια.

Ανεξάρτητη από τα 17

Ο Τιερί Ρουσέλ παίρνει την κηδεμονία της μικρής Αθηνάς και η «χρυσή» κληρονόμος ζει πλέον σε στο χωριό Lussy-sur-Morges, λίγο έξω από τη Λοζάννη, μαζί με τον πατέρα, τη μητριά και τα δύο ετεροθαλή της αδέλφια.

Η Αθηνά Ωνάση ήταν ένα από τα πιο πλούσια παιδιά του κόσμου, καθώς κληρονόμησε τα περιουσιακά στοιχεία της μητέρας της, αλλά και το το 55% της περιουσίας του παππού της, Αριστοτέλη. Η Χριστίνα Ωνάση είχε φροντίσει την περιουσία να την διαχειρίζεται μια ομάδα πέντε ατόμων, ανάμεσά τους και ο Τιερί Ρουσέλ. Ο Ρουσέλ ανεπιτυχώς προσέβαλλε τη διαθήκη και σύμφωνα με πολλούς ήταν ο άνθρωπος που έκανε την Αθηνά να απομακρύνεται από καθετί έχει σχέση με την Ελλάδα.

Η οικογένεια Ρουσέλ, έχοντας αποκτήσει ένα ακόμη παιδί, επισκέφθηκε τον Σκορπιό. Τότε, η Αθηνά Ωνάση έγινε δεκτή από εκατοντάδες κόσμου, γεγονός που την τρόμαξε. Το Vanity Fair σε αφιέρωμά του είχε κάνει λόγο για ένα άτομο τρομαγμένο με εξάρτηση από τον πατέρα της, ο οποίος είχε εξάρσεις θυμού.

Οταν τον είχε δει πρώτη φορά να ξεσπά είχε κρυφτεί σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, ενώ τη δεύτερη επέλεξε να φύγει από το σπίτι.

Οταν έκλεισε τα 17 της διεκδίκησε την ανεξαρτησία της και έφυγε για τις Βρυξέλλες. Η Αθηνά διάλεξε τότε τη μεγάλη της αγάπη που δεν ήταν άλλοι από την ιππασία. Αρχισε να φοιτά στη σχολή Nelson Pessoa και έπαιρνε από τον Ρουσέλ 10.000 ευρώ το μήνα.

Ο χωρισμός που την γονάτισε

Στη σχολή, η Αθηνά Ωνάση γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο του Αλβάρο ντε Μιράντα ή αλλιώς Ντόντα. Τι και εάν ήταν 12 χρόνια μεγαλύτερος, είχε σχέση με το μοντέλο Cibele Dorsa και μία κόρη, την Viviane, η Αθηνά τον ερωτεύτηκε.

Της άρεσε η ομορφιά του και εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις του στην ιππασία. Μην ξεχνάνε πως ο Ντόντα ήταν αργυρός Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996 και το Σίδνεϊ το 2000.

Ο Αλβάρο δεν έμεινε ασυγκίνητος στο ενδιαφέρον της και χώρισε τη Βραζιλιάνα καλλονή για χάρη της.

«Εκείνη μπορεί να του αγοράζει άλογα, εγώ όχι», «Πάντα μου έλεγε ότι τη θεωρούσε παχουλή και άσχημη. Με αντάλλαξε με τα λεφτά της Αθηνάς», ήταν τα σχόλια της Cibele μετά τον χωρισμό τους, με τον Τύπο να τρελαίνετε για νέα σκάνδαλα.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2005 έχοντας δίπλα του 700 καλεσμένους. Από την τελετή, ωστόσο, έλειπαν ο πατέρα της και η οικογένειά του.

Οι δυο τους κρατούσαν χαμηλούς τόνους και ο Τύπος έδειξε να μην ασχολείται με το ζευγάρι, καθώς δεν είχε να δώσει κάποια νέα ίντριγκα.

Αυτό, όμως, άλλαξε το 2011, όταν η πρώην του Αλβάρο, Cibele, έπεσε από το παράθυρο του σπιτιού της. Στο γράμμα της ανέφερε πως λυπάται την Αθηνά, καθώς δεν θα γνωρίσει την πραγματική αγάπη.

Ο Τύπος οργίασε αλλά για ακόμη μια φορά δεν πήρε απάντηση από την «χρυσή» κληρονόμο, η οποία δεν μιλούσε ποτέ.

Μετά το θάνατο της Cibele, η Αθηνά έγινε η μητέρα των δύο παιδιών της Cibele, της Viviane και του Fernando,τα οποία μεγαλώνει σαν να είναι η βιολογική τους μητέρα.

Ο Ντόντα ήταν αυτός που την έκανε να αγαπήσει το ελληνικό στοιχείο και να αντικαταστήσει το όνομα Ρουσέλ με το Ωνάση. Έμαθε ελληνικά, ανανέωσε το ελληνικό της διαβατήριο και άλλαξε το επώνυμό της.

Χαμηλό προφίλ κράτησε σε όλα όσα της συνέβησαν. Όταν πούλησε τον Σκορπιό στον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αλλά και όταν πήρε διαζύγιο από τον Ντόντα, ο οποίος την απατούσε.

Από τα 11 χρόνια γάμου ο Αλβάρο φαίνεται πως ήταν πιστός μόνο τα 2,5 περίπου, με τον Ολυμπιονίκη μετά την αίτηση διαζυγίου να της ζητά 350.000 δολάρια διατροφή.

Τον Νοέμβριο του 2017 βγήκε το διαζύγιο με τον Ντόντα να μην παίρνει όσα ζητούσε και να αρκείται σε κάποια αποζημίωση.

Ο μεγάλος φόβος της Αθηνάς

Ο πρόωρος θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση, η κατάληξη που είχε ο πατέρας του και δημιουργός της δυναστείας, Αριστοτέλης, και το τέλος της Χριστίνας Ωνάση δημιούργησαν την «κατάρα των Ωνάσηδων»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Λοιπόν, την «κατάρα» αυτή φοβάται και η τελευταία κληρονόμος, η Αθηνά Ωνάση.

Μάλιστα λέγεται ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλει να κάνει παιδί, γιατί φοβάται τον ξαφνικό θάνατο, όπως ακριβώς συνέβη με τη μητέρα τnς Χριστίνα και το θείο της Αλέξανδρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον σταθμό Αττική του ΗΣΑΠ: Νεκρός 20χρονος από ηλεκτροπληξία