ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Ποιος ευθύνεται για τον θάνατο της 16χρονης; Η σπαρακτική έκκληση της οικογένειας

Τρίκαλα: Ποιος ευθύνεται για τον θάνατο της 16χρονης; Η σπαρακτική έκκληση της οικογένειας
trikalaola.gr

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Μαρίας στα Τρίκαλα - Δικαίωση ζητά η οικογένεια της άτυχης κοπέλας η οποία επιμένει ότι πρόκειται για έγκλημα και όχι για αυτοκτονία.

Οι Αρχές αναζητούν τη λύση του μυστηρίου, στο τελευταίο τηλεφώνημα και την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία κάνει λόγο για «βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση εξ ύψους».

Την ίδια ώρα η αστυνομία κάνει έκκληση να μην παρασύρεται ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων να εκδίδει ανακοίνωση σχετικά με το θρίλερ που εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα με το θάνατο της 16χρονης Μαρίας Χυσένι.

Η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της 16χρόνης που βρήκε τραγικό θάνατο πρωινές ώρες της 15-07-2020 στην περιοχή του προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα.

Διά της παρούσης όμως θέλουμε να εκφράσουμε και την απόλυτη στήριξη στους συναδέλφους μας του Τ.Α. Τρικάλων που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την τραγική αυτή υπόθεση. Είμαστε βέβαιοι ότι θα εκπληρώσουν στο ακέραιο το καθήκον τους και θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το θάνατο η 16χρόνη ανήλικη. Η Υπηρεσιακή τους πορεία έχει αποδείξει το ήθος τους, την αξιοπρέπεια τους και την αυταπάρνηση τους πολλάκις στο παρελθόν και δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Καλούμε τους Τρικαλινούς πολίτες να μην υιοθετούν φήμες και διαδόσεις και να εμπιστευτούν τα επίσημα όργανα της πολιτείας που έχουν οριστεί γι αυτό το σκοπό, περιμένοντας σε κάθε περίπτωση τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών.

Με Τιμή
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων
ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Γρηγόριος»

Πού στρέφονται οι έρευνες

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν μπορεί να προσδιορίσει τις συνθήκες της πτώσης, ωστόσο ενισχύεται το σενάριο της αυτοκτονίας. Πάντως, η έρευνα συνεχίζεται, αφού αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί με ποιον μίλησε η άτυχη Μαρία αμέσως αφότου αποβιβάσθηκε από το αυτοκίνητο του αστυνομικού κοντά στο σπίτι της, λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της.

Παράλληλα, ερευνώνται και οι συνομιλίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες θα ρίξουν φως στους λόγους αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε νεκρό το κορίτσι.

Ξεσπούν οι γονείς της Μαρίας

Από την πλευρά τους οι γονείς της κοπέλας στα Τρίκαλα ξεσπούν, επιμένοντας στον αρχικό ισχυρισμό τους: Ότι δηλαδή σκότωσαν την κόρη τους και ότι δεν αυτοκτόνησε.

«Μας σκοτώσαν το κορίτσι», υποστηρίζει η μητέρα στην κάμερα της ιστοσελίδας trikalaola.

«Περιμέναμε να έρθει η Μαρία, ξαφνικά άκουσα φωνές», είπε η μητέρα, προσθέτοντας ότι βγήκε από το σπίτι φωνάζοντας «Μαρία-Μαρία».

Θρήνος στην κηδεία της 16χρονης Μαρίας

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας, το απόγευμα της Παρασκευής (17/07), παρουσία πλήθος κόσμου και κυρίως παιδιών και φίλων της αδικοχαμένης Μαρίας.

Με θάρρος υπέμειναν την τελευταία πράξη του δράματος οι γονείς της Ρολάντ και Βαλμπόνα, καθώς και τα αδέρφια της που δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr φίλοι και συγγενείς συνόδευσαν με μοιρολόγια το κορίτσι στην τελευταία του κατοικία και επιμένουν να ζητούν δικαίωση στη μνήμη της.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία της αδικοχαμένης 16χρονης:

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 16χρονης Μαρίας - Τι δήλωσε η ιατροδικαστής

Ολοκληρώθηκε τηνΠαρασκευή (17/07) η νεκροψία - νεκροτομή της 16χρονης κοπέλας, η οποία πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης, βρέθηκε νεκρή στον Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, η 16χρονη, «έφερε βαριές κακώσεις στο κρανίο και στο θώρακα συμβατές με πτώση εξ' ύψους», ενώ τόνισε ότι αναμένονται οι τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, οι έρευνες τις Αστυνομίας συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε το κορίτσι στο λόφο του Προφήτη Ηλία, ποιους είχε συναντήσει νωρίτερα και με ποιους είχε τηλεφωνική επικοινωνία ή συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκε η άτυχη 16χρονη, στη gallery που ακολουθεί:

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη έδωσε κατάθεση και νεαρός 27 ετών ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε πως βρέθηκε με την 16χρονη νωρίς το ίδιο βράδυ της Τρίτης και να την αποβίβασε από το αυτοκίνητό του γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μάλιστα λέγεται πως αυτό έχει καταγραφεί και από τις κάμερες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας είχε εξ αρχής πει ότι «δεν θέλω να στιγματίσω σε καμία περίπτωση έναν νέο άνθρωπο», ενώ δεν αποκλείει ακόμη και την εμπλοκή τρίτου προσώπου καθώς η 16χρονη άρχισε να επικοινωνεί σχεδόν φοβισμένη με την αδελφή της από τις 4.30 το πρωί και μέχρι τις 5 περίπου.

H έρευνα θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες καθώς αναμένονται και τα αποτελέσματα από το «άνοιγμα» του κινητού τηλεφώνου του κοριτσιού, τις τηλεφωνικές επαφές και τα συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: Trikalavoice.gr, tv10.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ σε Βρετανούς που έφτασαν στην Ελλάδα