ΕΛΛΑΔΑ

Dua Lipa: Τα... μαζεύει τώρα για τη «Μεγάλη Αλβανία» - Η νέα της ανάρτηση

Dua Lipa: Τα... μαζεύει τώρα για τη «Μεγάλη Αλβανία» - Η νέα της ανάρτηση
ASSOCIATED PRESS

Το προκλητικό tweet της διάσημης τραγουδίστριας με καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, έχει προκαλέσει σάλο.

Η Dua Lipa δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter τον xάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», τον οποίο και συνόδευσε με τη λέξη «Αυτόχθονες».

Το tweet της συγκέντρωσε πάνω από 500.000 likes και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, αναγκάζοντας την 24χρονη τραγουδίστρια να απαντήσει.

Σε νέα της ανάρτηση, η Dua Lipa αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με την προηγούμενη ανάρτησή μου δεν είχα ποτέ σκοπό να προκαλέσω μίσος. Με κάνει να λυπάμαι και να θυμώνω το ότι παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς. Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Καίτη Γαρμπή είχε απαντήσει με ένα καυστικό και άκρως εύστοχο σχόλιο στο tweet της νεαρής τραγουδίστριας.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη Dua Lipa «ανιστόρητη» (unhistorical), αφού αδυνατεί να συμβαδίσει με την ιστορία και την ιστορική ανάλυση.

Δείτε στην gallery τόσο τη νέα ανάρτηση της Dua Lipa όσο και το σχόλιο της Καίτης Γαρμπή:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: «Τότε θα χτυπήσουν οι Τούρκοι» - Υψηλόβαθμος παράγοντας στο Newsbomb.gr