ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 57χρονης στα Φιλιατρά: «Κλειδί» οι κάμερες ασφαλείας – Τι ερευνά η ΕΛΑΣ (pics+vdi)

Δολοφονία 57χρονης στα Φιλιατρά: «Κλειδί» οι κάμερες ασφαλείας – Τι ερευνά η ΕΛΑΣ (pics+vdi)
eleutheriaonline.gr

Την υπόθεση του θανάτου μιας 57χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Τετάρτης (22/07) στην περιοχή Γιόλακα, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την γυναίκα βρήκε νεκρή η αδελφή της, η οποία ειδοποίησε τις αρχές. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν στην σορό της 57χρονης τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν από μαχαίρι.

Το αντικείμενο με το οποίο κατάφερε τον θανάσιμο τραυματισμό της 57χρονης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν βρέθηκε στο χώρο και εικάζεται ότι το πήρε μαζί του ο δράστης.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης φαίνεται να κατάφερε να κινηθεί και να διαφύγει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αν και στον περίβολο του σπιτιού, που είναι περιφραγμένο, υπάρχουν ελεύθερα σκυλιά που οι περίοικοι σημειώνουν ότι αντιδρούν έντονα όταν πλησιάζει κάποιος στο σπίτι.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Η αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eleftheriaonline.gr, είναι σε πλήρη εξέλιξη και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ χτενίζουν την περιοχή. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες όχι μόνο στο χώρο του εγκλήματος, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανθρώπων που απασχολούσαν οι δύο γυναίκες στις αγροτικές τους εργασίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών που κάνουν οι αστυνομικοί, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Κλειδί» οι κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης του εγκλήματος φαίνεται να γνώριζε το χώρο και να κινήθηκε αστραπιαία. Δεν έχει όμως προσδιοριστεί ακόμα το κίνητρο: Αυτό της ληστείας απομακρύνεται, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήματα που ήταν σε εμφανές σημείο μέσα στο σπίτι και τα οποία δεν έλειπαν.

Ο δράστης φαίνεται να μπήκε από το πίσω μέρος του σπιτιού, σπρώχνοντας μια πόρτα, και να διέφυγε από την κεντρική είσοδο. Το εσωτερικό του σπιτιού είχε ίχνη μικρής αναστάτωσης.

Πάντως, πολύ πιθανό είναι οι κινήσεις του να έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο σπίτι και οι οποίες εξετάζονται από τις αστυνομικές αρχές.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2013 οι δύο γυναίκες και η μητέρα τους -που τότε ζούσε- είχαν πέσει θύματα άγριας ληστείας μέσα στο σπίτι τους, όταν ληστές είχαν εισβάλει σπάζοντας τα παράθυρα. Οι Αστυνομία είχε καταφέρει να συλλάβει τότε τους δράστες οδηγώντας στη δικαιοσύνη 3 άτομα αλβανικής καταγωγής.

Στην περιοχή, με το που μαθεύτηκε η τραγική είδηση της δολοφονίας, περίοικοι έσπευσαν στο χώρο καθώς γνώριζαν το θύμα και την αδερφή της. Ολοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια, σημειώνοντας πως ήταν πάρα πολύ ευγενικές και φιλήσυχες, χωρίς να έχουν αντιπαραθέσεις με κανέναν. Έτσι η έκπληξή τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλη για το ότι βρέθηκε άνθρωπος να προκαλέσει τέτοιο κακό στη συγκεκριμένη γυναίκα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε επιφυλακή για τις τουρκικές προκλήσεις: Οι Ένοπλες Δυνάμεις επί ποδός για το Oruc Reis