ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Κορινθία: Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κεχριές - Κίνδυνος από τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά - Κορινθία: Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κεχριές - Κίνδυνος από τις αναζωπυρώσεις

Οι αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από χθες στις Κεχριές Κορινθίας συνεχίζονται το μεσημέρι της Πέμπτης (23/07).

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Λευτέρης Παρτσάλης

Καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι και πάλι ισχυροί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στο σημείο της μεγάλης φωτιάς και μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τη μάχη των πυροσβεστών.

Οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί και πλέον επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 5 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής κι ένα του Στρατού καθώς και 3 αεροσκάφη.

Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν τη Μονή Αγίου Θεράποντος.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες στα παρακάτω βίντεο:

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr

Ο έλεγχος της πυρκαγιάς στις Κεχριές είναι σε καλύτερη κατάσταση από χτες, Τετάρτη, εκτός από κάποιες άκρες περιμέτρου που δημιουργούν αναζωπυρώσεις, δήλωσε στο Newsbomb.gr ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τις μονάδες που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς.

Όπως είπε, η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη έκταση. «Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να περπατήσουμε όλη την έκταση αυτή γιατί είναι και το ανάγλυφο δύσβατο. Είναι παρθένο δάσος σε ορισμένα σημεία και μπορεί να εγκλωβιστεί κάποιος συνάδελφος. Παρ’ όλα αυτά είμαστε σε μία καλύτερη κατάσταση από χτες» ανέφερε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Όλοι οι πυροσβέστες προσπαθούν σιγά σιγά να ελέγξουν τις εστίες, καθώς όπως διευκρίνισε «μία τέτοια πυρκαγιά δεν κλείνει έτσι άμεσα. Χρειάζεται υπομονή».

Σύμφωνα με τον κ. Κολοκούρη, «το θέμα είναι ότι δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή. Όλοι οι οικισμοί στα παράλια, στο Γαλατάκι και από εκεί στις Κεχριές, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, κανείς δεν κινδύνεψε, κανείς δεν έπαθε το παραμικρό».

«Όμως το πυροθερμικό φορτίο, η ζέστη του περιβάλλοντος, η πυκνή βλάστηση και η αναζωπύρωση που ανοίγει πάρα πολύ γρήγορα, σαν δαχτυλίδι, η κηλίδωση δηλαδή που λέμε εμείς, μας δυσκολεύει πολύ την πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς» κατέληξε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δείτε εικόνες από τις αναζωπυρώσεις στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, οι Αρχές προχώρησαν και πάλι στην εκκένωση του χωριού Αλαμάνο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με τις φλόγες στο Γαλατάκι και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης ενώ σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η φωτιά πλησιάζει προς το χωριό Αθίκια Κορινθίας, για το οποίο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί.

Δείτε εικόνες από την περιοχή στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη η εικόνα είναι καλύτερη.

Προβληματίζει, όμως, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», τόνισε.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Αγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Δείτε εικόνες από το Γαλατάκι στη gallery που ακολουθεί:

Τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος «κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Εν τω μεταξύ, ο καπνός από τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει καλύψει τον ουρανό μέχρι και στους Μολάους Λακωνίας, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - «Θερμό επεισόδιο»: Οι Τούρκοι στοχοποιούν ελληνικές πόλεις με βαλλιστικούς πυραύλους