ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εστίες του ιού οι γάμοι – Αγωνία για τα κρούσματα στα τέσσερα μυστήρια

Κορονοϊός: Εστίες του ιού οι γάμοι – Αγωνία για τα κρούσματα στα τέσσερα μυστήρια

Κορονοϊός: Αυξημένα είναι τα κρούσματα του κορονοϊού για δεύτερη με τους λοιμωξιολόγους να εκφράζουν καθημερινά την ανησυχία τους για το μέλλον της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο ιός απλώνεται πια σε όλη την Ελλάδα, καθώς τα κρούσματα είναι διασκορπισμένα από Κρήτη έως και Έβρο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα κυρίως και Θεσσαλονίκη), αλλά και σε περιπτώσεις με μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου, όπως οι γάμοι. Μάλιστα σε μόλις μία εβδομάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε τέσσερις διαφορετικούς γάμους.

Όπως ανέφερε μάλιστα, ο καθηγητής κ. Νίκος Σύψας η ενδογενής διασπορά του κορονοϊού, είναι αυτή τη στιγμή το πιο ανησυχητικό ζήτημα για τους ειδικούς. Χθες, από τα 77 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, αρκετά αφορούσαν γάμους που έγιναν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Από το γάμο στην Θεσσαλονίκη στον οποίο εντοπίστηκαν 23 κρούσματα, καταγράφηκαν άλλα τρία, τα δύο στην συμπρωτεύουσα και το ένα από τον Νομό Πέλλας, κάτι που φοβόντουσαν οι ειδικοί αφού η παρουσία ατόμων από άλλες περιοχές, μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερα κρούσματα.

Κρούσματα, όμως, εντοπίστηκαν και σε άλλους γάμους.

Θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν και σε γάμο στις Σέρρες, ενώ χθες ανακοινώθηκαν και 9 κρούσματα από άλλο γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

Το βράδυ της Δευτέρας, σήμανε και πάλι συναγερμός και στη Λάρισα, καθώς μετά από γάμο που τελέστηκε στην πόλη της Θεσσαλίας, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν μετά την διαδικασία ιχνηλάτησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Αυτός είναι ο 19χρονος πιλότος – Του έδωσε τις πρώτες βοήθειες η μητέρα του