ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Εύβοια - Ουρές χιλιομέτρων στο λιμάνι του Ωρωπού (pics)

Πλημμύρες Εύβοια - Ουρές χιλιομέτρων στο λιμάνι του Ωρωπού (pics)

Στα δυο έχει κοπεί η Εύβοια από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Ειδικότερα, στο Βασιλικό, η γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον Λήλαντα ποταμό υπέστη ζημιές με αποτέλεσμα η Τροχαία από νωρίς το πρωί της Κυριακής (09/08) για την αποφυγή ατυχημάτων να έχει διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να κινηθούν προς τη νότια πλευρά του νησιού δεν μπορούν και μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή είναι το ferryboat Ωρωπός-Ερέτρια.

Ως αποτέλεσμα αυτήν την ώρα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στο λιμάνι του Ωρωπού.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στην πληγείσα από την κακοκαιρία Εύβοια όπου μέχρι τώρα έχουν χαθεί τρεις ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Π.Σ., το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 495 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Νεκροί Εύβοια: Τραγωδία - Βρήκαν πνιγμένο το μωρό τους μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι