ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Έτσι «χτύπησε» η φονική κακοκαιρία - Σε τρία στάδια ήρθε η τραγωδία

Εύβοια: Έτσι «χτύπησε» η φονική κακοκαιρία - Σε τρία στάδια ήρθε η τραγωδία
Λευτέρης Παρτσάλης

Νεκροί, εγκλωβισμένοι και τεράστιες καταστροφές... Το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Εύβοια έφερε μια τεράστια τραγωδία - Πώς «έπληξαν» την περιοχή τα φαινόμενα

Σε τρία στάδια εκδηλώθηκαν οι ισχυρότατες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Εύβοια, σύμφωνα με τις καταγραφές του σταθμού του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στη Στενή Ευβοίας.

Το πρώτο στάδιο ξεκίνησε στις 23:20 του Σαββάτου 08/08 και διήρκησε έως τις 02:40 της Κυριακής 09/08. Κατά το στάδιο αυτό έπεσαν 75 χιλιοστά βροχής.

Κατά το δεύτερο στάδιο (02:40 - 03:30 της Κυριακής 09/08) καταγράφηκαν 24 χιλιοστά βροχής.

Τέλος, κατά το τρίτο στάδιο (03:30 - 07:30 της Κυριακής 09/08), καταγράφηκαν 200 χιλιοστά βροχής σε μόλις 4 ώρες.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί την «ακτινογραφία» του φαινομένου μέσα από τις ανά δεκάλεπτο καταγραφές βροχής του μετεωρολογικού σταθμού.

Το Newsbomb.gr με τον Λευτέρη Παρτσάλη, βρέθηκε στην «καρδιά» της φονικής κακοκαιρίας και κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν, το βράδυ του Σαββάτου (08/08) στην Εύβοια.

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή στην παρακάτω gallery:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

«Απόλυτη καταστροφή»

Σημειώνεται ότι από νωρίς τη νύχτα είχε γίνει στην Εύβοια μεγάλη κινητοποίηση με τις κατευθύνσεις και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν σε επιφυλακή από τις προηγούμενες ημέρες λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ. Ωστόσο, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο όγκος νερού που έπεσε ήταν πάρα πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι μεγάλες πλημμύρες.

«Το βράδυ δουλεύαμε, το μαγαζί μας γεμάτο και κλείσαμε γύρω στη 1:30πμ της Κυριακής» είπε στο Newsbomb.gr ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Μπούρτζι.

«Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από το κατάστημά μου… Το νερό έχει περάσει μέχρι μέσα, είναι μέσα στη λάσπη… Ψυγεία κάτω, ολική καταστροφή. Τι να κάνουμε; Ήμασταν που ήμασταν με τον κορονοϊό στην εστίαση, τώρα είμαστε τελειωμένοι».

Δείτε το βίντεο:

Για την αντιμετώπιση των περιστατικών επιχειρούν 83 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 31 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, ενεργούν στις πλημμυρισμένες περιοχές εναέριοι διασώστες του Πυροσβεστικού Σώματος από την 1η ΕΜΑΚ με ένα ελικόπτερο καθώς και ένα ακόμη ελικόπτερο για εναέρια επιτήρηση και συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Δείτε βίντεο από την διάσωση κατοίκων της περιοχής:

Συνδρομή παρέχει το Λιμενικό Σώμα με ένα πλωτό μέσο και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου.

Λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Βίντεο από την περιοχή «Μπούρτζι»:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αριθμός σοκ: 203 νέα κρούσματα στην Ελλάδα