ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένοι έλεγχοι σε λιμάνια και πλοία ενόψει του Δεκαπενταύγουστου - Τι αποφασίστηκε

 Αυξημένοι έλεγχοι σε λιμάνια και πλοία ενόψει του Δεκαπενταύγουστου - Τι αποφασίστηκε
Associated Press

Σε ειδικό, ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων των επόμενων ημερών, κατέληξε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο σχεδιασμός, που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του συνόλου των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, αφορά:

- Πλαίσιο ενισχυμένης επιτήρησης της τήρησης των μέτρων στα λιμάνια, με ειδικές προβλέψεις για όσα αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη κίνηση, τόσο κατά την επιβίβαση, όσο και κατά την αποβίβαση.

- Πρόγραμμα αυξημένων ελέγχων για την τήρηση των μέτρων στα πλοία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης μετά το πέρας της σύσκεψης: «Στόχος και προτεραιότητά μας είναι η μέγιστη τήρηση όσων προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των επιβατών, όσο και των πληρωμάτων. Για την επίτευξη του στόχου αυτού αξιοποιούμε το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης καθώς επίσης και οι διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αναβάλαμε τις έρευνες μετά την παρέμβαση Μέρκελ - Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο