ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γάμοι: Θα... σχολάνε τα μεσάνυχτα;

Κορονοϊός - Γάμοι: Θα... σχολάνε τα μεσάνυχτα;

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως η απόφαση με την οποία επιβάλλονται έως τις 23 Αυγούστου ειδικοί κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις δύο περιφέρειες, στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και εννέα δήμους της χώρας προκειμένου να ανακοπεί η μετάδοση του κορονοϊού. Βασικός όρος των νέων μέτρων αποτελεί η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων από τα μεσάνυχτα ως και τις 7 το πρωί.

Τα νέα μέτρα φαίνεται ότι αφορούν και τα catering – κτήματα που αυτή την περίοδο φιλοξενούν γάμους.

Σύμφωνα με τα μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές, όπου επιβλήθηκαν τα μέτρα, θα πρέπει και τα γλέντια των γάμων να «σχολάνε» τα μεσάνυχτα.

Αναλυτικά, με βάση τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ, η απαγόρευση λειτουργίας «καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01».

Μοναδική εξαίρεση στο νέο ωράριο αποτελούν τα delivery και take away. Στην περίπτωση των τελευταίων πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών για την εξυπηρέτηση τους και απαγορεύεται η παροχή αλκοολούχων ποτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ξέφυγε η κατάσταση - 82 από τα 196 κρούσματα στην Αττική