ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κατέληξε 88χρονη στο ΑΧΕΠΑ - Στους 216 οι νεκροί

Κορονοϊός: Κατέληξε 88χρονη στο ΑΧΕΠΑ - Στους 216 οι νεκροί

Μία γυναίκα 88 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, όπου και κατέληξε την Τετάρτη (12/08) είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 216.

Η ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, αλλά νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου σε θάλαμο αρνητική πίεσης λόγω αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού.

Πρόκειται για τη δεύτερη νεκρή σήμερα, καθώς το πρωί κατέληξε άλλη μία γυναίκα 82 ετών, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 30 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίστηκαν 82 κρούσματα. Ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει επίσης και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δεύτερο γάμο στην περιοχή του Έβρου, με το ζευγάρι να είναι θετικό στην Covid-19.

Οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αγγίζουν τα 35. Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρχικά διαγνώστηκαν με κορονοϊό 7 ηλικιωμένοι από 80 έως 92 ετών, οι οποίοι έμεναν στον οίκο ευγηρίας. Ακολούθησαν τεστ τόσο στους διαμένοντες όσο και στο προσωπικό και όπως προέκυψε τα κρούσματα φτάνουν μέχρι στιγμής τα 35. Οι επτά ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν πρώτοι με κορονοϊό, έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικές προκλήσεις: «Φράγμα» από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ισραήλ στους τσαμπουκάδες Ερντογάν