ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Μαίνεται η φωτιά στο Σέλινο - Εκκενώθηκε η παραλία του Κεδρόδασους

Κρήτη: Μαίνεται η φωτιά στο Σέλινο - Εκκενώθηκε η παραλία του Κεδρόδασους

Πού βρίσκονται τα μέτωπα - Γιατί η φωτιά είναι απρόβλεπτη μέχρι στιγμής

Μαίνεται η φωτιά στον δήμο Καντάνου - Σελίνου στην περιοχή του Μουστάκου και της Σκλαβοπούλας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά καίει ορεινές και δύσβατες περιοχές, σε αρκετές από τις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση, ενώ οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε πολύ ορθά, η εκκένωση της παραλίας του Κεδρόδασους από τους επισκέπτες και λουόμενους.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, ο δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου, Αντώνης Περάκης που βρίσκεται στην περιοχή, η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα. Ένα είναι δυτικά της Σκλαβοπούλας, ένα βρίσκεται ανατολικά και πολλά μαίνονται πάνω από το χωριό της Σκλαβοπούλας. Αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση του Κεδρόδασους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τους λουόμενους σε περίπτωση που κινηθεί προς εκείνη την περιοχή η φωτιά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την πυρκαγιά στην gallery που ακολουθεί:

Σύμφωνα με τον κ. Περράκη, η εξέλιξη της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή είναι απρόβλεπτη και αυτό γιατί οι άνεμοι πνέουν με συνεχή αλλαγή κατευθύνσεων. Η έντασή τους επίσης, δεν είναι συνεχώς ισχυρή αλλά οι ριπές ανέμου που εκδηλώνονται είναι συχνές και πολύ δυνατές και φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ!

Στη μάχη της κατάσβεσης πέρα από τους 60 πυροσβέστες με 22 πυροσβεστικά οχήματα, έχουν ριχτεί και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα καθώς και 2 καναντέρ που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Πηγή: flashnews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Εφιαλτικό σενάριο: Μάσκα παντού για τους επόμενους έξι μήνες