ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη: Δύσκολη νύχτα με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

Μαίνεται η πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη: Δύσκολη νύχτα με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

Φωτιά: Ολονύχτια μάχη έδωσαν το βράδυ του Σαββάτου με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μάνη

Σε συναγερμό παραμένει η Μάνη Λακωνίας καθώς είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε τρία μέτωπα, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/8), με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε προληπτική εκκένωση πέντε οικισμών.

Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι ρίψεις νερού από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα ξεκίνησαν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι φλόγες το βράδυ του Σαββάτου έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια στον οικισμό Χωσιάρι, ωστόσο οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να αποσοβήσουν τα χειρότερα.

Χαρακτηριστικό της έντασης της πυρκαγιάς είναι ο πυκνός καπνός που είναι ορατός ακόμα και από το διάστημα.

Ο πυκνός καπνός που σκέπασε την περιοχή, ήταν ορατός από το διάστημα και καταγράφηκε από τον δορυφόρο της NASA, Suomi NPP, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter, το meteo:

Τι είπε στο Newsbomb.gr ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, o αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης τόνισε πως μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, δίνεται μεγάλη «μάχη» με τις φλόγες στο Νεοχώρι και το Χωσιάρι Λακωνίας, ενώ υπάρχει ακόμη ένα μέτωπο προς Σκαμνάκι.

«Η δύναμη της Πυροσβεστικής είναι τεράστια και μαζί με τον αρχηγό του Σώματος, Στέφανο Κολοκούρη, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να σβήσει η φωτιά», αναφέρει, σημειώνοντας πως «θα προσπαθήσουμε όλο το βράδυ να μην μας ξεφύγει η πυρκαγιά προκειμένου το πρωί, με τη βοήθεια των εναέριων μέσων, να κατασβεστεί».

Αναφορικά με την εκκένωση των πέντε οικισμών: Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι, ο αντιπεριφερειάρχης λέει πως έχει φροντίσει ο δήμος της Ανατολικής Μάνης αλλά και συγγενείς να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι κάτοικοι.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επιστροφή στα σπίτια τους», τόνισε.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Σύμφωνα με κατοίκους, έχουν καεί εγκαταλελειμμένα σπίτια, στάβλοι και ζώα.

Στο σημείο τώρα επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Επίσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα 142 από τα 264 νέα κρούσματα – Διασωληνώθηκαν δύο ανήλικοι