ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκε η 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ - Τα νεότερα για την υγεία της

Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκε η 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ - Τα νεότερα για την υγεία της
Intime News

Αποσωληνώθηκε η 17χρονη με COVID-19 που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και είναι σε σταθερή κατάσταση.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι εάν η κατάστασή της παραμείνει σταθερή, θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο του νοσοκομείου. Από τα νεότερα δεδομένα, φαίνεται πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Στα 260 τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα

Άλλος ένας συμπολίτης μας κατέληξε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/08) από την πανδημία, αυξάνοντας κι άλλο τον αριθμό των νεκρών στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 92χρονη κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ξεφεύγει η κατάσταση - «Κόκκινος» συναγερμός για την επιστροφή των αδειούχων

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κυμαίνεται η επιδημική καμπύλη του κορονοϊού στη χώρα μας. Χθες Παρασκευή καταγράφηκαν 270 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 238 εγχώρια και 32 στις εισαγόμενα.

Ρεκόρ μολύνσεων από την πανδημία, καταγράφεται για ακόμη μία ημέρα στην Αττική, με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ να «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», κυρίως για τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 30 ετών, που όπως δείχνουν τα στοιχεία βρίσκονται στο επίκεντρο της μετάδοσης της νόσου.

Όπως εξήγησε ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, οι διακοπές και το νεαρό της ηλικίας βοήθησαν στη διασπορά του ιού. «Ο ιός συνήθως στους νέους προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, με συνέπεια να παραμένουν αδιάγνωστοι και οι μεταδόσεις από τους νέους να είναι σχεδόν αδύνατον να ιχνηλατηθούν», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο: Οι τρεις «συμπτώσεις» και η δυναμική απάντηση της Ελλάδας