ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Άλλοι δύο θάνατοι σήμερα - Στους 271 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Άλλοι δύο θάνατοι σήμερα - Στους 271 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από κορονοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 271.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ηλικιωμένη 102 ετών με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Τρίτης (01/09) στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και έναν 80χρονο, επίσης με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

Ο 80χρονος, μάλιστα, αποτελεί το 20ο θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι στο οποίο ο ιός εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενος της δομής προσβλήθηκε από τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής.

Νέα κρούσματα στη Ριτσώνα

Παράλληλα, λίγες ώρες μετά τα 30 κρούσματα σε δομή ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, το μεσημέρι της Τρίτης έγιναν γνωστά δύο νέα κρούσματα στο Κέντρο Υποδοχής της Ριτσώνας.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι ένας άνδρας περίπου 30 ετών από την Σομαλία και μία γυναίκα περίπου 35 ετών. Οι υπεύθυνοι του Κέντρου αναμένουν νεότερα από τον ΕΟΔΥ για το θέμα της ιχνηλάτησης και εξέτασης κι άλλων προσφύγων.

«Καμπάνα» σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό

Την ίδια στιγμή, σαρωτικοί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, μετά τις ανακοινώσεις της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, για τα πρωτόκολλα αυξημένης προστασίας των ηλικιωμένων σε δομές φιλοξενίας τους και την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες.

Συγκεκριμένα χθες, 31 Αυγούστου, στις 18.30, κλιμάκιο ελέγχου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), σε εκτέλεση σχετικής εντολής ελέγχου του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, μετέβη σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στον Κορυδαλλό, όπου κατά τον έλεγχο διαπίστωσε τα κάτωθι:

  • Μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού.
  • Μη ύπαρξη αλκοολικού διαλύματος στην είσοδο του οίκου ευγηρίας.

Στον οίκο ευγηρίας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού, ύψους 10.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η δυναμικότητα του εν λόγω οίκου ευγηρίας υπερβαίνει τους 40 ωφελούμενους.Οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διεξάγονται καθημερινά από μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΕΑΔ, αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, υπό το συντονισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή.

«Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων είναι ήδη εντατικοί σε όλη τη χώρα. Για τη διενέργειά τους αξιοποιούμε τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, που διαθέτει η πολιτεία. Πρέπει οι υπεύθυνοι των δομών να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ως υπουργείο Εργασίας, είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το διασφαλίσουμε», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Αττικόν»: Γιατί επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια ο 59χρονος- Όλη η αλήθεια