ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων: Ένταση στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το ΥΜΑΘ

Άνοιγμα σχολείων: Ένταση στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το ΥΜΑΘ

Άνοιγμα σχολείων: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης. 

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και μέλη φοιτητικών συλλόγων. Η κινητοποίηση γίνεται για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Οι διαδηλωτές στέκονται απέναντι από το κτίριο του ΥΜΑΘ ενώ την ίδια ώρα μέσα είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ένταση έξω από το ΥΜΑΘ

Οι εκπαιδευτικοί έχουν αναρτήσει πανό απέναντι από το ΥΜΑΘ, φωνάζουν συνθήματα ενώ δεν έλειψε και η ένταση με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν στην είσοδο του υπουργείου.

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση με τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

«Συνάδελφοι/ισσες,
Απέναντι στη συνεχιζόμενη εγκληματική αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για την υγεία και τη ζωή μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και του κοινωνικού συνόλου και ταυτόχρονα τη συνέχιση της πολιτικής αμφισβήτησης του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μετά από σχετική απόφαση της Δ.Ο.Ε. και μαζί με άλλους Σ.Ε.Π.Ε. της πόλης και συλλογικότητες των αδιόριστων εκπαιδευτικών καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς, φοιτητές και όλη την κοινωνία να συμμετέχουν στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, 1μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Διεκδικούμε:

– Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων – Μείωση της αναλογίας μαθητών /τμήμα στο 12-15
– Προσλήψεις τώρα των αναγκαίων εκπαιδευτικών καθώς και του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας
– Δωρεάν παροχή σε όλους (μαθητές, εκπ/κούς, βοηθητικό προσωπικό) των αναγκαίων μέσων (μάσκες, αντισηπτικά κλπ.)
– Καμία εφαρμογή της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης», σύγχρονης ή ασύγχρονης και καθημερινή λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα
– Άδειες ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας και κατ’ οίκον διδασκαλία για μαθητές που δε μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο.
– Μαζικούς μόνιμους διορισμούς -Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία
– Κατάργηση του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) που απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία – Πολιτική απόφαση, για το ζήτημα του παραβόλου και ένταξη όλων των απορριφθέντων στους πίνακες – Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους/ες να κάνουν αιτήσεις
– Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (μετακίνηση, στέγαση κ.α.)
– Ειδική μέριμνα στις τοποθετήσεις αναπληρωτ(ρι)ών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες
Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Έπαθαν… πλάκα οι Γάλλοι με τους Έλληνες πιλότους – Ο εφιάλτης των Τούρκων