ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊος: Ακόμη ένας θάνατος στην Ελλάδα - Κατέληξε 87χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Κορονοϊος: Ακόμη ένας θάνατος στην Ελλάδα - Κατέληξε 87χρονη στο ΑΧΕΠΑ
Intime News

Μία 87χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, κατέληξε από κορονοϊό το πρωί του Σαββάτου (05/09)

Ο θάνατος της γυναίκας, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα στους 280.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής (04/09) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 202 κρούσματα κορονοϊού και έναν θάνατο. Από τα 202 κρούσματα, τα εννέα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. Τα 2.188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επιπλέον, 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο κύμα»

«Εν μέσω θερινής περιόδου και με τουρισμό καταφέραμε να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα, το οποίο ξεκίνησε περίπου στα τέλη Ιουλίου», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής.

Ο έγκριτος επιδημιολόγος μιλώντας στο Πρακτορείο FM τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο για τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο επιδημικό κύμα, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ωστόσο σημείωσε ότι η επιδημιολογική καμπύλη παρουσιάζει για περίπου 20 μέρες μία σταθεροποιητική τάση και ευελπιστεί ότι θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων μέσα στο Σεπτέμβρη, «λόγω της επιστροφής των εκδρομέων από τις διακοπές τους, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα τηρήσουν τα μέτρα και δεν θα συμβούν περαιτέρω μεταδόσεις». Παράλληλα δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές φιλοξενίας, για τις οποίες όπως ανέφερε, θα ληφθούν μέτρα.

Όσον αφορά την πληρότητα των κλινών σε ΜΕΘ, ο κ. Παρασκευής είπε ότι είναι περίπου 30% σε Αττική και Θεσσαλονίκη. «Κάτι το οποίο μας προκαλεί αισιοδοξία, ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα επερχόμενο τρίτο κύμα το φθινόπωρο ή το χειμώνα, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεχτικοί, γιατί αν αυξηθεί απότομα και πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων, ανάλογα θα αυξηθούν και τα ποσοστά πληρότητας και θα μειωθεί η δυνατότητα διαχείρισης τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάκης Αρναούτογλου: «Αν επαληθευτεί αυτό...» - Η πρόγνωση που τον εντυπωσίασε