ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μόρια: Χιλιάδες μετανάστες στο δρόμο για την πόλη της Μυτιλήνης

Φωτιά στη Μόρια: Χιλιάδες μετανάστες στο δρόμο για την πόλη της Μυτιλήνης
AP Photo

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης (8/9), στη Μόρια περιμετρικά του ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης).

Η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από το ΚΥΤ στον Άγιο Δημήτριο και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εκατοντάδες σκηνές έχουν καταστραφεί, ενώ την ίδια ώρα, πρόσφυγές και μετανάστες έχουν εξαπλωθεί στα γύρω βουνά, ενώ άλλοι κατευθύνονται προς την πόλη, με την δομή να έχει εκκενωθεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι πρόσφυγες του καταυλισμού εξεγέρθηκαν στην είδηση πως αρκετοί θα μεταφερθούν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ, μετά την είδηση πως 35 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Κάποιοι από τους μετανάστες φέρονται να αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τη φωτιά, αλλά και την εκκένωση του ΚΥΤ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το ΝΑΤΟ προ των ευθυνών του: Η Ελλάδα ζητά την καταδίκη της Τουρκίας - «Να φύγει τωρα το Oruc Reis»