ΕΘΝΙΚΑ

«Αίγυπτος και Τουρκία διαπραγματεύονται μυστικά για το Καστελόριζο»

«Αίγυπτος και Τουρκία διαπραγματεύονται μυστικά για το Καστελόριζο»

Πληροφορίες οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της μονταζιέρας της Άγκυρας, δημοσιεύει η φιλοκυβερνητική και με οικογενειακές σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν εφημερίδα, Γενί Σαφάκ.

Όπως «αποκαλύπτει» η εφημερίδα, Τουρκία και Αίγυπτος βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να καθορίσουν την μεταξύ τους ΆΟΖ, αγνοώντας το Καστελόριζο, βάζοντας έτσι «φωτιά» στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Βάση για το δημοσίευμα είναι η εκπεφρασμένη άρνηση της Αιγύπτου να συμφωνήσει με την Ελλάδα για το σύμπλεγμα του Καστελορίζου, λόγω των διεκδικήσεων της Άγκυρας, προκειμένου να μην μπει ανάμεσα στην διαφωνία Ελλάδας-Τουρκίας.

Τουρκία και Αίγυπτος διαβουλεύονται εδώ και αρκετό καιρό με στόχο την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας σε επίπεδο πληροφοριών, κάτι το οποίο είχε αναφερθεί τόσο από τον Ταγίπ Ερντογάν όσο και από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

Ο Αντιναύαρχος ε.α., A. D. Kutluk, τόνισε σε δηλώσεις του ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Αιγύπτου θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζοντας ότι είναι γνωστό πως οι δυο χώρες συνομιλούν για την επίτευξή της.

Πρόσθεσε ότι αν υπάρξει τελικά συμφωνία, οι άλλες χώρες θα υποβαθμισθούν, σχολιάζοντας πως η Τουρκία ακόμη διαθέτει αυτή τη δυνατότητα, ενώ και η Αίγυπτος θα ωφεληθεί, αφού θα έχει συμφωνήσει στο ανατολίτικο παζάρι της Άγκυρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

To Newsbomb.gr στη Μόρια: Εικόνες που σοκάρουν - Στο δρόμο κοιμήθηκαν οι μετανάστες