ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκινητικό «ευχαριστώ» στο κρητικό χωριό που υποστήριξε τις ελληνικές φρεγάτες (pics)

Το συγκινητικό «ευχαριστώ» στο κρητικό χωριό που υποστήριξε τις ελληνικές φρεγάτες (pics)
zarpanews.gr

Έδειξαν σε όλους μας τι σημαίνει «ομόνοια»

Μια συγκινητική επιστολή έφτασε στα χέρια των ανθρώπων στο χωριό Μύρτος στα νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο έγινε γνωστό και αγαπητό σε όλη την Ελλάδα μετά την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία να μεταφερθούν τρόφιμα στη φρεγάτα «Λήμνος» και τα λοιπά υποστηρικτικά πλοία που έπλεαν εκείνες τις μέρες στα ανοικτά κοντά στο χωριό.

Μαζί με την επιστολή, την οποία υπογράφει η οικογένεια μέλους του πληρώματος και η οποία απεστάλη στον πρόεδρο της κοινότητας, Αλέξανδρο Παντελάκη, για να την δώσει στον δύτη, Νίκο Λαμπράκο, που πήγε τα τρόφιμα στα πολεμικά πλοία, ως “ευχαριστώ”, και μία ζωγραφιά της φρεγάτας από τον γιο του κελευστή. Μαζί επίσης ένα σταυρουδάκι, ενώ έγινε και δωρεά βιβλίων στο δημοτικό σχολείο του Μύρτου.

Ο Αλέξανδρος Παντελάκης είχε σημειώσει προ ημερών για την ενέργεια υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό: «Το να δώσουμε ένα πιάτο φαΐ και ένα ταψί φαγητό δεν είναι το φαγητό, το καράβι έχει τα πάντα, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, αισθάνονται ότι και εμείς που είμαστε στη στεριά και πιθανόν να είμαστε πιο ασφαλείς είμαστε μαζί τους».

Αυτά τα καπέλα έδωσαν στο Νίκο Λαμπρακο στις ΦΓ που πήγε τις προμήθειες

«Συγκινήθηκαν. Ξέρετε τι είναι αυτό το πράγμα, να είναι ο άλλος μες το πέλαγος, μες τα μποφόρ, 8-9 μποφόρ, είχε αέρηδες αυτό τον καιρό, είχε βοριάδες και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν. Εμείς τους ευχαριστούμε, όχι αυτοί» είπε ο Νίκος Λαμπράκος, καπετάνιος σκάφους.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Πηγή: zarpanews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Αναλυτικός οδηγός για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς- Τι να προσέξετε

Ρoή Ειδήσεων