ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Στον εισαγγελέα ο πατέρας που ξυλοκόπησε καθηγητή για τη μάσκα (pics)

Χανιά: Στον εισαγγελέα ο πατέρας που ξυλοκόπησε καθηγητή για τη μάσκα (pics)

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (15/09) ο γονιός που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν, τη στιγμή που ο μαθητής λάμβανε τη μάσκα από τον καθηγητή του, ο πατέρας του παιδιού μπήκε χωρίς άδεια στην αυλή και επιτέθηκε καταρχήν, φραστικά στον καθηγητή και εν συνεχεία τον χτύπησε με το κεφάλι του.

Δείτε εικόνες από την προσαγωγή του κατηγορούμενου:

Ο καθηγητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο ενώ χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου του έγιναν δύο ράμματα.

Αυτή την ώρα ο δράστης του επεισοδίου βρίσκεται στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα σχολίασε και το υπουργείο Παιδείας με την Νίκη Κεραμέως να ζητάει να την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό. Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων». Στην ίδια ανακοίνωση ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Κατάληψη σε σχολείο

Υπό κατάληψη τέλει από το πρωί το σχολείο Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.

Στην κατάληψη συμμετέχει μερίδα μαθητών του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, ενώ έχουν υψώσει και πανό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μητέρα μαθήτριας διαπληκτίστηκε με την διευθύντρια του Γυμνασίου καθώς όπως κατήγγειλε η πρώτη, η διευθύντρια προσπάθησε να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και να «σπάσει» την κατάληψη με το αυτοκίνητο της.

Ο Λυκειάρχης αναφέρει πως υπάρχει εντολή από το υπουργείο για να ανοίξει το σχολείο και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Στο σημείο βρίσκεται περιπολικό της Αστυνομίας.

Πηγή: Flashnews.gr,Neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Παρέμβαση Πομπέο - Καλεί για στρατιωτική αποκλιμάκωση στη Αν. Μεσόγειο