ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με το ξυλοδαρμό καθηγητή από αρνητή της μάσκας: Αναφορά στον εισαγγελέα από την Κεραμέως

Σάλος με το ξυλοδαρμό καθηγητή από αρνητή της μάσκας: Αναφορά στον εισαγγελέα από την Κεραμέως

Να κατατεθεί σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες, για τον γονέα ο οποίος χτύπησε καθηγητή σε σχολείο στα Χανιά, όταν ο τελευταίος παρότρυνε το παιδί γονέα να φορέσει μάσκα, ζήτησε με παρέμβασή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρει και σε σχετική ανάρτήσή της η αρμόδια υπουργός «τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές» και σημειώνει πως «στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο».

Αναλυτικά στην ανάρτησή της αναφέρει τα εξής: «Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Δείτε την ανάρτηση της υπουργού Παιδείας:

Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας συνελήφθη. Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, λίγο νωρίτερα, είχε παραδεχθεί ότι χτύπησε τον καθηγητή, επειδή προσπάθησε να δώσει μία μάσκα στο παιδί του, για να μπορέσει να μπει στο σχολείο.

«Πάει να μπει ο γιος μου μέσα εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει πάρε μάσκα. Και του λέει το παιδί μου εγώ δε θέλω μάσκα, δε φοράω μάσκα. Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλλει να βάλει μάσκα, τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει δε θέλω να ξαναπάω σχολείο. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και το έπαιξα μια κουτουλιά» είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του παιδιού.

Καταγγελία του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου

Νωρίτερα, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου με ανακοίνωσή του κατήγγειλε βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα μαθητή σε βάρος εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά.

Το περιστατικό συνέβη στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος κατά την προσέλευση των μαθητών για την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος διδασκόντων αναφέρει τα εξής:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Έξαλλοι οι Τούρκοι με τον Ερντογάν - Άγριο κράξιμο για την «απόσυρσή» του