ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα του μίνι lockdown που θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα του μίνι lockdown που θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς
INTIME NEWS

Καμπανάκι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική. Νέα μέτρα θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες το όριο για τις δημόσιες συναθροίσεις θα τοποθετηθεί στα εννιά άτομα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν παρεμβάσεις και στα μυστήρια, όπως γάμοι και βαπτίσεις.

«Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η χρήση της μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι τον ενδιαφέρουν «ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς». Κάλεσε επίσης τους ευάλωτους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μίνι lockdown στην Αττική από τη Δευτέρα – Τι είπαν Μητσοτάκης και Τσιόδρας