ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020: Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την επέτειο 2.500 ετών

Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020: Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την επέτειο 2.500 ετών
Intime News

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το κτήριο της Βουλής

Η Βουλή των Ελλήνων φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τρίτης (29/09) με το λογότυπο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020. Νίκη Αιώνιων Ιδεών και Αξιών», συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις ανάδειξης της πολυσήμαντης αυτής επετείου.

Με βάση την ιστορική μελέτη υπολογίζεται ότι η Ναυμαχία της Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ. Για τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, έχουν προγραμματιστεί σειρά συμβολικών εκδηλώσεων μνήμης για αυτή την εμβληματική επέτειο στις οποίες συμμετέχει και η Βουλή των Ελλήνων.

Την Τετάρτη (30/09), θα πραγματοποιηθεί συμβολική εκδήλωση στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, με τη συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, καθιερώθηκε από φέτος η 29η Σεπτεμβρίου ως Σχολική Ημέρα Μνήμης και Τιμής για την ενημέρωση των μαθητών εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο κορονοϊός «λυγίζει» την Αττική – Πάνω από τα μισά κρούσματα στην πρωτεύουσα